Dodik povodom Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina „Prošli vijek obilježilo je stradanje srpskog naroda“ (foto)

Datum:

Share post:

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Donjoj Gradini da je ovo mjesto jasenovačke tišine koja sve okuplja i postaje sastavni dio duše i tijela srpskog naroda.

Ta tišina nas ovdje okuplja, svaki dan moramo da se prisjetimo stradanja naših predaka na ovom mjestu i one djece koja su vezana u džakove sa mačkama i bacana u Savu i umirala u strašnim mukama – rekao je Dodik u Donjoj Gradini na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina – genocida u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj u koncentracionom logoru Jasenovac.

Dodik je podsjetio da su ustaše u NDH ubile više stotina hiljada ljudi i da su svi ti zločini bili dio plana koji je trajao dugo, a koji je podrazumijevao da se Srbi unište na ovom prostoru.

– Srbi su najveći stradalnici ne samo prošlog vijeka, nego i sukoba tokom raspada bivše Jugoslavije – dodao je Dodik.

On je istakao da je srpski narod jedinstven i u stradanju, da to pokazuje i današnje prisustvo u Donjoj Gradini i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

– Jednog dana ćemo biti jedna država jer to je naše pravo i naša istorija – poručio je Dodik.

Dodik je poručio da se zločin u Srebrenici ne može izjednačiti sa Jasenovcem, ističući da predstavnici zapadnih država neće da kažu da je u Jasenovcu počinjen genocid.

Predsjednik Srpske je istakao da Srbima ne mogu prikačiti etiketu genocidnog naroda i ukazao da srpski narod ima pravo na slobodu.

– Prošli vijek je bio vijek stradanja Srba, a ovaj je vijek njihovog ujedinjavanja – rekao je Dodik.

Dodik je pozdravio okupljene najviše zvaničnike Republike Srpske i Srbije, ambasadore, sveštenstvo.

On je podsjetio da je ovo obilježavanje u organizaciji Vlada Srpske i Srbije, a poteklo je od inicijative predsjednika Srbije Vučića.

U Spomen-području “Donja Gradina” kod Kozarske Dubice danas se održava centralna manifestacija obilježavanje Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina – u NDH u koncentracionom logoru Jasenovac u prisustvu najviših zvaničnika Republike Srpske i Srbije i velikog broja građana.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

STOJANOVIĆ, SDS: SNSD nije velika partija, igubili ste u Bijeljini 183:0! (video)

Tomica Stojanović je na današnjoj sjednici NS RS kao poslanik SDS rekao da SNSD nije velika partija. Vi ste...

BRNABIĆ: Imate moju ostavku na stolu, Vučić, neće biti prelazne Vlade

Predsjednik i premijerka Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić obraćaju se javnosti iz Predsedništva. - Premijerka Ana Brnabić izjavila...

ŠMIT: Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan“

Obraćanje Šmita nakon sjednice PIK "Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan" Kristijan...

POKRET ZA BIJELJINU: Mauzer je istorijska ličnost Semberije (foto)

U Bijeljini su danas polaganjem vijenaca na spomenik komandantu Ljubiši Saviću Mauzeru obilježene 23 godine od njegovog ubistva. -Ovom...