Dodik povodom Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina „Prošli vijek obilježilo je stradanje srpskog naroda“ (foto)

Datum:

Share post:

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Donjoj Gradini da je ovo mjesto jasenovačke tišine koja sve okuplja i postaje sastavni dio duše i tijela srpskog naroda.

Ta tišina nas ovdje okuplja, svaki dan moramo da se prisjetimo stradanja naših predaka na ovom mjestu i one djece koja su vezana u džakove sa mačkama i bacana u Savu i umirala u strašnim mukama – rekao je Dodik u Donjoj Gradini na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina – genocida u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj u koncentracionom logoru Jasenovac.

Dodik je podsjetio da su ustaše u NDH ubile više stotina hiljada ljudi i da su svi ti zločini bili dio plana koji je trajao dugo, a koji je podrazumijevao da se Srbi unište na ovom prostoru.

– Srbi su najveći stradalnici ne samo prošlog vijeka, nego i sukoba tokom raspada bivše Jugoslavije – dodao je Dodik.

On je istakao da je srpski narod jedinstven i u stradanju, da to pokazuje i današnje prisustvo u Donjoj Gradini i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

– Jednog dana ćemo biti jedna država jer to je naše pravo i naša istorija – poručio je Dodik.

Dodik je poručio da se zločin u Srebrenici ne može izjednačiti sa Jasenovcem, ističući da predstavnici zapadnih država neće da kažu da je u Jasenovcu počinjen genocid.

Predsjednik Srpske je istakao da Srbima ne mogu prikačiti etiketu genocidnog naroda i ukazao da srpski narod ima pravo na slobodu.

– Prošli vijek je bio vijek stradanja Srba, a ovaj je vijek njihovog ujedinjavanja – rekao je Dodik.

Dodik je pozdravio okupljene najviše zvaničnike Republike Srpske i Srbije, ambasadore, sveštenstvo.

On je podsjetio da je ovo obilježavanje u organizaciji Vlada Srpske i Srbije, a poteklo je od inicijative predsjednika Srbije Vučića.

U Spomen-području “Donja Gradina” kod Kozarske Dubice danas se održava centralna manifestacija obilježavanje Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina – u NDH u koncentracionom logoru Jasenovac u prisustvu najviših zvaničnika Republike Srpske i Srbije i velikog broja građana.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 2,50 KM CRNI LUK kg 2,50 KM BIJELI LUK kg 8,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 5,00 KM PAPRIKA...

U Bijeljini rođena JEDNA BEBA

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođena je jedna djevojčica. Broj rođenih i upisanih...

SERVISNE INFORMACIJE za 29. mart: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...

VRIJEME DANAS pretežno sunčano

U prvom dijelu dana toplo i pretežno sunčano, na jugu i zapadu uz umjerenu oblačnost. U drugom dijelu...