Dodik poslanicima pobrojao razloge zbog kojih je protiv agremana njemačkom ambasadoru

Datum:

Share post:

Spoljna politika Savezne Republike Njemačke, posebno od 2021. godine, upadljivo je usmjerena na antidejtonsko i antiustavno djelovanje. U ambijentu koji vlada u BiH, ovakav pristup može samo stvoriti dodatne probleme, a nikako ponuditi rješenje.

To je srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, naveo u obrazloženju svoje odluke da glasa protiv davanja agremana novom njemačkom ambasadoru u BiH Tomasu Fičenu.

Dodikov veto sutra u 12 časova naći će se na dnevnom redu posebne sjenice Narodne skupštine, a da bi bio potvrđen, potrebna mu je dvotrećinska većina poslanika. Sudeći prema najavama, to se neće desiti.

Dodik dalje navodi da je insistiranje na nelegalnom imenovanju Kristijana Šmita, koji nije prošao propisanu proceduru u Savjetu bezbjednosti UN za preuzimanje dužnosti visokog predstavnika u BiH, dokaz diskriminatorskog i anahronog političkog pristupa i miješanja aktuelne političke garniture Njemačke u ionako složena unutrašnja pitanjima u BiH, što samo doprinosi dodatnoj destabilizaciji odnosa i dodatnom usložnjavanju situacije.

TESTNA REKLAMA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

VOJIN MITROVIĆ: IZBORI 2. OKTOBRA NISU OBIČNI NEGO REFERENDUM ZA ILI PROTIV RS

Nosilac poslaničke liste SNSD iz Izborne jedinice šest Vojin Mitrović poručio je večeras u Gornjem Magnojeviću da izbori...

TRIBINA SNSD U MAGNOJEVIĆU: GRAĐANI ZNAJU VAŽNOST IZBORA ZA REPUBLIKU SRPSKU

Nosilac poslaničke liste Saveza nezavisnih socijaldemokrata za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice šest Vojin Mitrović poručio...

PETROVIĆ: Sugrađani, podržite sutra Centralni miting SDS, PDP i Pokreta za pravdu i red na bijeljinskom Gradskom trgu (video)

Nosilac liste SDS za narodnog poslanika u NSRS za Izbornu jedinicu 6, Ljubiša Petrović poziva sve sugrađane Bijeljine...

BIJELJINA: Nikad nije kasno početi s novom vrstom sporta

Nikad nije kasno početi s novom vrstom sporta - Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Grada...