DODIK: Poslanci SNSD glasaće za podršku Savjetu ministara (foto)

Datum:

Share post:

Poslanici SNSD-a u punom kapacitetu sutra će glasati za podršku Savjetu ministara, napisao je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik na svom Tviter nalogu.
Dodik je danas održao sastanak sa poslanicima SNSD-a. 

Podsjetimo, 2. hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zakazana je za 25. januar.

Na dnevnom redu sjednice biće potvrđivanje imenovanja ministara, zamjenika ministara i zamjenika predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je rekao da uz sve primjedbe organizacije ove stranke iz Istočnog Sarajeva, SNSD će sutra glasati za Savjet ministara Bosne i Hercegovine i Nenada Nešića za ministra bezbjednosti u Savjetu ministara BiH.

„Za nas je bilo važno da imamo i glasove DNS-a onda kada smo usvajali budžet, formirali Vladu, kada smo birali četiri delegata za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, DNS je bio korektan partner u tome“, rekao je Dodik.

TESTNA REKLAMA

„Nakon toga naša organizacija u Istočnom Sarajevu i SNSD će kroz lupu provući sve ljude i imenovanja i dati odgovore na sva druga pitanja“, rekao je Dodik nakon sastanka sa Ljubišom Ćosićem i drugim funkcionerima SNSD-a iz Istočnog Sarajeva.

„Dogovor koji smo postigli u vezi formiranja Savjeta ministara je veoma važan jer to obezbjeđuje da Republika Srpska na pravi način bude zastupljena u strukturama na nivou BiH“, rekao je Dodik i dodao da su kompromisi pravljeni kako bi bila obezbijeđena što bolja pozicija Republici Srpskoj.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Istočno Sarajevo Ljubiša Ćosić je rekao da je SNSD velika partija i da imaju snage da kažu različita mišljenja i da se ta različita mišljenja uvaže.

„Nikakav medijski spin koji se pojavio i nikakvo huškanje neće nas ubijediti u to da nas je neko isključivao i da smo mi odlazni nego ćemo reći da ostajemo privrženi politici SNSD-a, a što se tiče DNS-a zadržavamo integralno mišljenje unutar SNSD-a ne lično Nenad Nešić nego politike koje on predstavlja i koje su u Istočnom Sarajevu poražene od strane našeg SNSD-a nikada neće imati našu podršku“, rekao je Ćosić novinarima u Banjaluci.

U proteklim danima došlo je do neslaganja u Savezu nezavisnih socijaldemokrata, kada su se funkcioneri ove stranke iz Istočnog Sarajeva usprotivili postavljanju predsjednika DNS-a  Nenada Nešića na mjesto ministra bezbjednosti BiH.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.rs/rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Agrarni budžet u Srpskoj veći za 105 miliona KM, ratari zadovoljni podjelom sredstava

Prvi krug sastanaka poljoprivrednika i resornog ministarstva dao je poljoprivrednim proizvođačima razlog za zadovoljstvo. Naime, agrarni budžet za ovu...

Planinari PD ’’Povlen’’ iz Valjeva u posjeti PED ’’Majevica’’ (foto)

U subotu i nedjelju (28 i 29 januara 2023.) članovi pobratimskog Planinarskog društva ’’Povlen’’ iz Valjeva bili su...

DODIK: Dosadašnji Gradonačelnik, osim svojih ličnih hirova, ništa drugo nije ni pokazao u Bijeljini (video)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boraveći danas u Bijeljini na sastanku sa semberskim poljoprivrednicima govorio je i o...

RSS sve jača – formiran Mjesni odbor Stari grad (foto)

RSS sve jača – formiran Mjesni odbor Stari grad - Osnivač Republičke stranke Srpske Slavenko Ristić imao je izuzetnu...