DODIK PORUČUJE: Uvažiti činjenice, a ne spekulacije o dešavanjima u Srebrenici"

Datum:

Share post:

Predsjednik SNSD Milorad Dodik izjavio je da je Srebrenica mjesto u kome se ne može favorizovati jedna istina već se ona mora graditi na činjenicama, a ne na spekulacijama.

Govoreći o namjeri da se nametne zakon koji bi branio negiranje navodnog genocida u Srebrenici, Dodik je rekao da to pokazuje da je u pitanju “sumnjiva istina”, a istina mora da bude egzaktna i prihvaćena od svih.

– Mi govorimo i jeste tačno da je u Srebrenici počinjen ozbiljan zločin i da su ozbiljno stradali Bošnjaci, ali nije ono što oni pričaju –  rekao je Dodik novinarima u Tesliću i dodao da su tamo stradali i Srbi, ali i pripadnici drugih naroda.
On je ukazao da poštuju bol majki Srebrenice i u bijelim i u crnim maramama, te da se o tom mjestu moraju “reći neke stvari”, što može da učini samo jaka politička partija kakva je SNSD.

– Čuo sam u posljednje vrijeme stalni zahtjev da se zabrani nešto i da se negira. Ne može se na tome graditi istina. Je li se nešto desilo ili nije. Ako je nešto sumnjivo, kao što je ta njihova priča, kojom hoće da kažu da se desio genocid, onda se to ne može natjerati zakonom. To je samo priča o novom verbalnom deliktu ili nešto slično – pojasnio je Dodik.On je istakao da su Srbi narod koji je preživio genocid u dva rata, a sada doživljava da potomak onih koji su činili zločine – Austrougara, sada u liku visokog predstavnika Valentina Incka, Srbima drži predavanje o tome.
 

Dodik je podsjetio da je Austrougarska u Doboju imala 1915. godine koncentracioni logor za Srbe, a da Incko sada drži Srbima predavanje i morališe o svemu tome. On je podsjetio da je nekadašnji predsjednik SAD Bil Klinton juče govorio o Srebrenici, a poznato je od muslimanskog lidera Alije Izetbegovića tražio da se žrtvuje 5.000 Bošnjaka kako bi mogao nešto da uradi.

TESTNA REKLAMA

Klinton se sada, dodao je Dodik, ponaša slavodobitno u svemu tome, a Srbi treba da trpe tu vrstu nepravde, na šta neće pristati i SNSD će o tome javno govoriti.

– Ako se možemo dogovoriti da se istina gradi na činjenicama, a ne na spekulacijama i ako istina može da se utvrdi egzaktno, a može, onda mi možemo da budemo dio čitavog tog projekta pomirenja u BiH. Ako neko hoće da putem favorizovanih međunarodnih institucija, kakav je bio Haški tribunal koji je samo sudio Srbima, napiše istoriju, mi iza toga ne stojimo. Ne može nas niko na to natjerati – rekao je Dodik.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BOGDAN BOĆA RANKIĆ – Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji

Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji. Fudbal je zavolio kao mali dječak i skupa sa svojim...

Advokati u Srpskoj najavili štrajk zbog porodičnog zakona

Advokati u Republici Srpskoj najavili su štrajk ukoliko se iz nacrta Porodičnog zakona ne izbriše odredba koja notarima...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: OČEKUJEM DOBRU UTAKMICU IAKO IMAMO 4-5 POVRIJEĐENIH IGRAČA

Ekipa Zvijezde 09 u trećem kolu gostuje ekipi Krupe na Vrbasu. Pred današnjih put šef stručnog štaba Zvijezde...

“RADI U KORIST SDA” Selak poručio da je djelovanje Turkovićeve protivno Ustavu BiH

Postupci Bisere Turković nikako ne odražavaju pravu sliku i stanje u BiH, već je njeno djelovanje isključivo u...