Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da priča opozicije koja bi Republiku Srpsku uvela u EU samo da je „trojka“ izabrala njih, a ne Dodika, spada u domen naučne fantastike.

Može li neko zamisliti predsjednika PDP Branislava Borenovića da preuzme odgovornost i da se odrekne ličnog komoditeta zbog Republike Srpske ili da se kandiduje za neku od najodgovornijih pozicija i da brani interes srpskog naroda, da pokaže odgovornost kao predsjednik stranke? Naravno da ne može – napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

 

Dodik je naveo da i predsjednik PDP zna šta narod misli o njemu, zato i prepušta drugima, jer, kako je dodao, realno ne treba puno da bude bolji od Borenovića.

– Sad je u problemu, nema više kome ni prepustiti, pa se prepustio svojoj svakidašnjoj jadikovki o Miloradu Dodiku koji je navodno problem. Jedino što može je da priča po sarajevskim televizijama o meni jer ništa pametno ni o PDP ni o sebi ne može ni reći – naglasio je Dodik.

– To licemjerstvo da jedan dan podnose inicijative da se osudi formiranje vlasti sa predstavnicima iz Federacije, a da drugi dan poruči da bi Srpska sad bila u EU samo da je PDP sa `trojkom`, svojstveno i priliči samo takvim karikaturama poput Borenovića – dodao je.

Lider PDP Branislav Borenović izjavio je da će BiH još čekati na otvaranje pregovora o pristupanju EU na čelu sa ovom vladajućom strukturom i dodao da na evropskom putu BiH ne postoji opozicija i vlast, nego samo proevropske i antievropske političke strukture.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име