DODIK: Obojene revolucije ne mogu proći u Srpskoj – Neću prihvatiti politički motivisane pritiske

Datum:

Share post:

Bilo kakva obojena revolucija u Republici Srskoj ne može proći, a ja da se bojim ne bi bio ovdje, poručio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na konferenciji za novinare u Beogradu.

Milorad Dodik - Foto: RTRS

Milorad DodikFoto: RTRS

– Obojene revolucije smo svi gledali. Obojena revolucija u Republici Srpskoj ne može proći. Nisam tip koji se ne plaši ali nemam razloga da prihvatim politički motivisane pritiske kao razlog za odustajanje od stava. Kad bi me skinuli, a imaju namjeru, onda bi morali da se naviknu na jednog novog Milorada Dodika koji bi, recimo, bio predsjednik NVO koja bi se borila za nezavisnost Republike Srpske – rekao je Dodik.

Kaže i da je moguće da će Kristijan Šmit otići u CIK da im naloži šta treba da rade.

– Otići će tamo da vrši pritisak jer oni uvijek pokušavaju da se obračunaju sa onima koji drugačije misle. Naučio sam da nosim tu političku borbu. SNSD je dobio izbore i SNSD ima snagu – poručio je Dodik.

Istakao je da su mnogi htjeli da i oni izađu na ulicu.

– Nemam razloga da prihvatim, pogotovo politički motivisane pritiske, kao razlog za neko svoje odustajanje od stava – rekao je Dodik.

Poručio je da može da se bavi politikom, ali i ne mora.

– Kad bi oni mene skinuli, a imaju namjeru jer to ukazuju godinama unazad, onda bi morali da se naviknu na novog Dodika koji bi recimo bio predsjednik nevladine organizacije koja se bori za nezavisnost Republike Srpske. Јoš uvijek me formalna postavljena ograničavaju u mnogim stavovima, jer razumijem kontekst a u nekim drugim okolnostima možda i ne bih morao – rekao je Dodik.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.rs

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

AMERIČKE SANKCIJE GASE RAČUNE U BANKAMA: Pod udarom brojne firme i pojedinci u Srpskoj (foto)

Banke u Republici Srpskoj ovih dana gase račune svim fizičkim i pravnim licima  koja su se našla pod...

BIJELJINA: Vaskršnji turnir u gađanju letećih meta u Donjem Crnjelovu

U organizaciji Lovačkog udruženja „Crnjelovo“, 4. maja 2024. godine održaće se turnir u gađanju letećih meta, u ekipnoj...

Bijeljinskom Radniku bod u Zvorniku

Lider fudbalskog šampionata Republike Srpske, bijeljinski Radnik nije uspeo ni u drugom meču sa Drinom iz Zvornika da...

ČAVIĆ: Dvojici radnika „Elektrokrajine“, koji su odslužili kaznu u Hagu, zatvoreni računi

Bivši predsjednik Republike Srpske Dragan Čavić rekao je da je BiH jedina zemlja u kojoj postoji čovjek sa...