Dodik o obraćanju Vučića na Generalnoj skupštini UN u Njujorku: „Svi u Srbiji da stanu iza politike koju on predstavlja“

Datum:

Share post:

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju Generalnoj skupštini UN u Njujorku na hrabar, principijelan, dostojanstven i državnički način predstavio svoju zemlju i svoj narod.

Aleksandar Vučić pokazao je svu snagu njega kao lidera i državnika, ali i politike koju zastupa, iza koje treba da stane cijeli srpski narod ma gdje živio jer je to politika mira, poštovanja principa Povelje UN, međunarodnog prava, ali i poštovanja zemlje i naroda koje predstavlja i u čije ime je govorio – naglasio je Dodik u izjavi za Srnu.

On je ukazao da predsjednik Republike Srbije po ko zna koji put potvrdio da je Srbija, na čelu sa njim, zemlja mira i tolerancije, poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta, kao i osnovnih ljudskih prava i međunarodnog prava uopšte.

– Iako sam politički već dugo prisutan, pažljivo sam pratio njegovo obraćanje a potom ga nekoliko puta pročitao i mogu zasigurno reći da je Aleksandar Vučić u svom govoru dao preciznu sliku aktuelne geopolitičke situacije i hrabro ukazao na pogubnost politike dominacije i sile, kao i primjene različitih principa i dvostrukih aršina kada je riječ o teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

S toga, cijela Srbija treba da bude ponosna na govor predsjednika Vučića, jer je to bilo istorijsko obraćanje koje se decenijama nije čulo na ovako značajnom skupu kao što je Generalna skupština UN, a u kojem je dostojno branio stavove i principe naše zemlje Srbije i našeg Naroda – naglasio je Dodik.

Predsjednik Srpske je istakao da je Vučić jasno, taksativno i hrabrao ukazao na sve nepravde koje su učinjene srpskom narodu i Srbiji u posljednje dvije decenije od dijela međunarodne zajednice, te da mu se mora odati priznanje za to, jer se tako ponaša i tako govori veliki državnik i lider jedne zemlje.

On je rekao da državnički govor predsjednika Srbije još jedna potvrda da svi treba da stanu iza politike koju Vučić promoviše, jer je to politika koja doprinosi prosperitetu Srbije, kao i miru na Balkanu, razvoju i jačanju političkih, ekonomskih i svih drugih veza na dobrobit ovdašnjeg stanovništva.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DODIK: Sa Vučićem na čelu Srbije ojačalo bratstvo Srba

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je za Tanjug da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov politički i...

Biljana Lukić izabrana za predsjednicu Aktiva žena SDS RS, zamjenica Mladenka Pandurević

Na danas održanom Saboru Aktiva žena Srpske demokratske stranke u Doboju Biljana Lukić iz Kotor Varoši je izabrana...

Utakmice bijeljinskog Radnika među najgledanijim u Prvoj ligi Srpske

OMARSKA NAJGLEDANIJA U LIGI, PRATI IH RADNIK, SLOBODU GLEDALO NAJMANJE LJUDI FK Omarrska najgledaniji je klub u Prvoj ligi...

Anđela iz Ugljevika POBIJEDILA LEUKEMIJU

Osamnaestogodišnja Anđela Tanacković iz Ugljevika, koja je pobijedila leukemiju, svoju inspirativnu priču podijelila je sa novinarima u želji...