Dodik o izjavama hodže: KLASIČNI GOVOR MRŽNJE

Datum:

Share post:

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, komentarišući govor hodže Muhamera Štulanovića koji je rekao da Republika Srpska „genocidna tvorevina koja se okotila 9. januara“, rekao da je klasični govor mržnje.

Dodik kaže da je uvijek problem kod onih koji mrze nego u onima kojima su takve poruke upućene.

„Republika Srpska nije izvršila ni genocid, niti je genocidna tvorevina i to neće promijeniti ni moja tvrdnja da to nije tako niti njegova tvrdnja da jeste. Ostajemo u toj stalnoj mržnji u kojoj pokušavaju ćitav jedan narod i Republiku da prikažu genocidnim. To je potpuno neprihvatljivo“, izjavio je Dodik novinarima u Mahovljanima.

SKANDALOZAN GOVOR IMAMA IZ KOZARCA: “SPC je sekta, Svetosavlje se temelji na fašizmu“ (video)

Dodik smatra da Islamska vjerska zajednica ne može navesti nijedan primjer negativnog odnosa Republike Srpske prema njima.

„Začuđava me činjenica da postoje takvi ekstremi koji gaje taj govor mržnje prema Srbima, srpskom narodu i SPC. Vidjeli smo i da je reis ulema Kavazović, umjesto da je preduzeo mjere u vezi sa imamom u Kozarcu, on je došao da ga pravda. Navodno, on se nešto izvinio, to je suviše malo za teške riječi koje su rečene“, poručio je on.

„Genocidna tvorevina koja se okotila 9. januara“: GOVOR MRŽNJE HODŽE Štulanovića protiv Srpske (video)

Predsjednik Srpske zaključuje da je vrijeme da se stane sa ovakvom retorikom i da se otvori svojevrsni dijalog između vjerskih zajednica, kao i Islamske zajednice i Republike Srpske, dodavši da je on spreman da razgovara.

„Mislim da imamo dobar odnos sa muftijom u Banjaluci i drugim ljudima. Šta oni govore kad su u zatvorenom krugu, to je teško znati, ali ono što smo do sada vidjeli bilo je korektno. Ova dva imam su ekstremisti koji ne doprinose ni stabilnosti, ni toleranciji ni samoj sigurnost vjernika Islamske vjerske zajednice. Pozivam sve da ostanemo mirni i stabilni, a uvijek ćemo odgovoriti na njihove glupe tvrdnje. Naravno da ih nećemo promijeniti, to govori samo koliko je BiH nemoguća i različita i da će iz struktura muslimanskog naroda uvijek postojati oni koji će doprinijeti negiranju Republike Srpske i prava drugih“, rekao je predsjednik Republike Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RAZVOJNA AGENCIJA BIJELJINA: Za podsticaj razvoja privrede planirano 400.000 KM

Razvojna agencija Bijeljine plasiraće u toku godine 400.000 KM za podsticaj razvoja privrede, navedeno je u programu rada...

BIJELJINA: Sve spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici „Sveti Vračevi“

Sve je spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici "Sveti Vračevi" U petak, 31.03.2023. U godini JZU Bolnica "Sveti...

VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA – KUCNUO JE ČAS

GEOTERMALNI IZVORI - BOGATSTVO BIJELJINE - VRIJEME JE DA BOGATSTVO ISKORISTIMO VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA - KUCNUO JE...

BOLNICA BIJELJINA: BEZ LISTI ČEKANJA KOD KARDIOLOGA (video)

Kardiolozi bijeljinske bolnice dobrovoljno su donijeli odluku da tokom ove sedmice, bez finansijske nadoknade, rade duple smjene kako...