Dodik o izjavama hodže: KLASIČNI GOVOR MRŽNJE

Datum:

Share post:

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, komentarišući govor hodže Muhamera Štulanovića koji je rekao da Republika Srpska „genocidna tvorevina koja se okotila 9. januara“, rekao da je klasični govor mržnje.

Dodik kaže da je uvijek problem kod onih koji mrze nego u onima kojima su takve poruke upućene.

„Republika Srpska nije izvršila ni genocid, niti je genocidna tvorevina i to neće promijeniti ni moja tvrdnja da to nije tako niti njegova tvrdnja da jeste. Ostajemo u toj stalnoj mržnji u kojoj pokušavaju ćitav jedan narod i Republiku da prikažu genocidnim. To je potpuno neprihvatljivo“, izjavio je Dodik novinarima u Mahovljanima.

SKANDALOZAN GOVOR IMAMA IZ KOZARCA: “SPC je sekta, Svetosavlje se temelji na fašizmu“ (video)

Dodik smatra da Islamska vjerska zajednica ne može navesti nijedan primjer negativnog odnosa Republike Srpske prema njima.

„Začuđava me činjenica da postoje takvi ekstremi koji gaje taj govor mržnje prema Srbima, srpskom narodu i SPC. Vidjeli smo i da je reis ulema Kavazović, umjesto da je preduzeo mjere u vezi sa imamom u Kozarcu, on je došao da ga pravda. Navodno, on se nešto izvinio, to je suviše malo za teške riječi koje su rečene“, poručio je on.

„Genocidna tvorevina koja se okotila 9. januara“: GOVOR MRŽNJE HODŽE Štulanovića protiv Srpske (video)

Predsjednik Srpske zaključuje da je vrijeme da se stane sa ovakvom retorikom i da se otvori svojevrsni dijalog između vjerskih zajednica, kao i Islamske zajednice i Republike Srpske, dodavši da je on spreman da razgovara.

„Mislim da imamo dobar odnos sa muftijom u Banjaluci i drugim ljudima. Šta oni govore kad su u zatvorenom krugu, to je teško znati, ali ono što smo do sada vidjeli bilo je korektno. Ova dva imam su ekstremisti koji ne doprinose ni stabilnosti, ni toleranciji ni samoj sigurnost vjernika Islamske vjerske zajednice. Pozivam sve da ostanemo mirni i stabilni, a uvijek ćemo odgovoriti na njihove glupe tvrdnje. Naravno da ih nećemo promijeniti, to govori samo koliko je BiH nemoguća i različita i da će iz struktura muslimanskog naroda uvijek postojati oni koji će doprinijeti negiranju Republike Srpske i prava drugih“, rekao je predsjednik Republike Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Sergej Barbarez novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Barbarez je naslijedio Savu Miloševića koji nije produžio ugovor nakon što selekcija BiH nije uspjela izboriti plasman na...

MARKOVIĆ, PDP: Plaćanjem doprinosa sankcionisanim licima doći će u problem i fondovi u Republici Srpskoj (video)

Slaviša Marković, poslanik PDP iz Bijeljine u NS RS uzeo je aktivno učešće na Trinaestoj posebnoj sjednici NS...

U Domu zdravlja Bijeljina održano predavanje o HPV vakcini (foto)

U susret Svjetskoj nedelji imunizacije u Domu zdravlja Bijeljina održano je predavanje o HPV vakcini. Naime, 18. aprila 2024....

HAG: Šešelju i saradnicima sude srpski sudovi

Hag doneo novu odluku o Šešelju MEHANIZAM u Hagu odlučio je da dozvoli da predsedniku SRS Vojislavu Šešelju i...