DODIK: Ni mi nismo PRIJETILI kada je DNS bio u koaliciji sa SDS U BIJELJINI

Datum:

Share post:

Uoči otvaranja Šantićevih večeri poezije u Mostar je danas stigao i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik (SNSD), koji je novinarima komentarisao i aktuelne političke prilike u zemlji.

Na samom početku nije uopšte želio prihvatiti konstataciju da je DNS napustio koaliciju koju u Republici Srpskoj predvodi SNSD, a potom je govorio o suštinskim problemima.

– DNS je rekao da će zamrznuti koalicuju dok se ne obave razgovori. Naravno da ćemo obaviti razgovore i vidjećemo gdje je problem. Na lokalnom nivou imamo različita iskustva. DNS je dio koalicije i radićemo na tome. Čujem da je DNS nezadovoljan brzinom postavljanja njihovih ljudi, ali moramo poštovati zakon. Mislim da lokalni nivo ne bi trebao da utiče na jedinstvo na nivou RS, jer ni mi nismo prijetili napuštanjem koalicije kada je u pojedinim sredinama ranije DNS umjesto s nama, sarađivao sa SDS, poput Bijeljine i Doboja – kazao je Dodik.

DNS je poslije prošlih izbora učinio sve da već stvorenu skupštinsku većinu u Bijeljini napusti sa SNSD-om i ode sa SDS-om, ali da SNSD tada nije napustio koaliciju, dodao je Dodik.

On smatra da princip da lokalna sredina i lokalni odnosi pripadaju lokalnim strukturama i da bi to trebalo zadržati, a ne to prenijeti na nivo Republike.

TESTNA REKLAMA

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: klix.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

AGRO SAVJET: Kako napraviti gajilište za proizvodnju šampinjona

U intenzivnom gajenju šampinjona postoje gajilišta u kojima se odvija čitava proizvodnja počev od unošenja zasijane podloge do...

SERVISNE INFORMACIJE za 8. avgust: Prekidi u snabdijevanju vodom

Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...

U Bijeljini rođene DVIJE BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođena je jedna djevojčica i jedan dječak. Broj...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 0 KROMPIR kg 1,00-1,50 KM 1 MLADI KROMPIR kg 1,50 KM 2 CRNI LUK kg 1,00-1,50 KM 3 BIJELI LUK kg 8,00 KM 5 PASULJ kg 4,00-5,00 KM 6 PAPRIKA...