DODIK: „Ne pristajemo na uslovljavanja, završiti istočnu gasnu konekciju – ili nema Savjeta ministara BiH“

Datum:

Share post:

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je prioritet za Srpsku završetak projekta istočne gasne konekcije i da od rješavanja ovog pitanja zavise i odnosi sa Federacijom BiH, odnosno nastup srpskih predstavnika u Savjetu ministara.

Ako toga ne bude na dnevnom redu, Savjet ministara neće ni funkcionisati. Imali smo obzira na molbe koje smo dobijali od političara iz Sarajeva da se ne otvaraju problemi dok se ne formira nova Vlada FBiH, istakao je Dodik.

On je naglasio da će predstavnici Srpske, ukoliko se ne otvori ovo pitanje, napraviti procjenu kako će raditi u Savjetu ministara, naglasivši da predstavnici Srpske nisu spremni da slušaju izgovore.

Ako toga ne bude na dnevnom redu, Savjet ministara neće ni funkcionisati. Imali smo obzira na molbe koje smo dobijali od političara iz Sarajeva da se ne otvaraju problemi dok se ne formira nova Vlada FBiH, istakao je Dodik.

On je naglasio da će predstavnici Srpske, ukoliko se ne otvori ovo pitanje, napraviti procjenu kako će raditi u Savjetu ministara, naglasivši da predstavnici Srpske nisu spremni da slušaju izgovore.

Predsjednik Srpske kaže da je na ranijem sastanku sa partnerima u BiH dogovoreno da se neće zaustavljati projekti koji imaju završene formalno-pravne procedure.

– Ta priča o gasovodu iz Srbije je završena, kao i sve procedure – istakao je Dodik.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Narodni proglas Ljubiše Petrovića građanima Republike Srpske

Narodni proglas Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića prenosimo u cjelosti: ”Poštovani građani, Prije 10 dana sam iz moje Bijeljine zajedno sa...

PODRUČNA KOMORA BIJELJINA: Pokrivenost uvoza izvozom 71,18 odsto

Na području Područne privredne komore Bijeljina spoljnotrgovinska razmjena u prva četiri mjeseca ove godine iznosila je 745,46 miliona...

JEFTIĆ: Ističe vrijeme za kompromis boraca i vlasti, ulica je rješenje, ako ne bude dogovora

Ukoliko vlasti ne ispoštuju ono što je dogovoreno, a tiče se poboljšanja statusa i materijalnog položaja boraca Vojske...

Šta donose izmjene Zakona o poljoprivrednim zadrugama u Srpskoj?

Vlada Republike Srpske usvojila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednim zadrugama, koje imaju cilj...