DODIK: „Ne pristajemo na uslovljavanja, završiti istočnu gasnu konekciju – ili nema Savjeta ministara BiH“

Datum:

Share post:

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je prioritet za Srpsku završetak projekta istočne gasne konekcije i da od rješavanja ovog pitanja zavise i odnosi sa Federacijom BiH, odnosno nastup srpskih predstavnika u Savjetu ministara.

Ako toga ne bude na dnevnom redu, Savjet ministara neće ni funkcionisati. Imali smo obzira na molbe koje smo dobijali od političara iz Sarajeva da se ne otvaraju problemi dok se ne formira nova Vlada FBiH, istakao je Dodik.

On je naglasio da će predstavnici Srpske, ukoliko se ne otvori ovo pitanje, napraviti procjenu kako će raditi u Savjetu ministara, naglasivši da predstavnici Srpske nisu spremni da slušaju izgovore.

Ako toga ne bude na dnevnom redu, Savjet ministara neće ni funkcionisati. Imali smo obzira na molbe koje smo dobijali od političara iz Sarajeva da se ne otvaraju problemi dok se ne formira nova Vlada FBiH, istakao je Dodik.

On je naglasio da će predstavnici Srpske, ukoliko se ne otvori ovo pitanje, napraviti procjenu kako će raditi u Savjetu ministara, naglasivši da predstavnici Srpske nisu spremni da slušaju izgovore.

Predsjednik Srpske kaže da je na ranijem sastanku sa partnerima u BiH dogovoreno da se neće zaustavljati projekti koji imaju završene formalno-pravne procedure.

– Ta priča o gasovodu iz Srbije je završena, kao i sve procedure – istakao je Dodik.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

MILIČEVIĆ POTVRDIO: Američke (OFAC) sankcije ugasile račun SDS – naćemo rješenje

Jedini račun Srpske demokratske stranke preko kojeg je ova partija funkcionisala zbog sankcija je danas ugašen, čime je...

ZVANIČNO: Novi direktor “Elektro Bijeljine” Miograd Peranović (foto)

Na sjednici Nadzornog odbora koja je počela danas (petak, 29. mart 2024. godine) i koja je još u...

Juniori KMF ”Radnik MD Shop” pobjedama i stopama svojih starijih kolega

U 12. kolu Premijer futsal lige BiH, uzrast U-19, juniori KMF ’’Radnik MD Shop’’su gostovali u Brčkom, te...

DODIK VUKANOVIĆU: “Treba mi dati orden kakvu budalu trpim čitav dan – idiota koji se zove Vukanović, budaletinu jednu tešku – Ti si jedna...

Narodna skupština Republike Srpske kasno noćas je usvojila Nacrt izbornog zakona Republike Srpske, ali rasprava koja se vodila...