DODIK: Nama su važni projekti, a Borenović i ostali neka se raspadaju koliko hoće

Datum:

Share post:

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da su za Srpsku važni projekti, a da lider PDP-a Branislav Borenović i ostali mogu da se raspadaju koliko hoće i da za svoj raskol ponovo krive Dodika i SNSD.

„Ustati ujutru i sve gledati crno to nije teško. Dovoljno je samo da se malo zapustite, kao što je zapuštena opozicija. Problem je njihov raskol, pa im je opet kriv Dodik i SNSD. Nisam radostan zbog toga što im se dešava. Volio bih da imamo patriotsku opoziciju koja razumije dokle je mjera društvene borbe za pozicije. Ako imamo glavnu borbu za očuvanje imovine, onda bi tu trebalo da je opozicija, a oni nisu tu. Ako je naša glavna borba za očuvanje legitimiteta Dejtonskog sporazuma, onda bi i oni trebali da budu na tome. Ne da prihvataju Šmita i s njim se druže. Čovjek je potpuno nelegitiman“, rekao je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske se osvrnuo i na priču lidera PDP-a da je BiH uvela sankcije Rusiji.

„Neprihvatljivo je da se sada potenciraju sankcije Rusiji. Šta ima sada Borenović od toga? Ruska strana kaže da nisu uvedene sankcije i zahvaljujući Republici Srpskoj BiH nije na listi neprijateljskih zemalja. On kaže rekao Borelj. Kakav Borelj? Pa nisu uvedene Evropskoj uniji pa da nju pitate. Želimo da iduće godine u isti dan pokušamo da otvorimo dionicu puta od Kuzmina do mosta na Rači, i od mosta na Rači do Bijeljine. To je nama prioritet, a Borenović i ostali neka se raspadaju koliko hoće“, kaže Dodik.

On je izrazio zadovoljstvo projektima koje Republika Srpska realizuje i ističe da gdje god da se pogleda mogu se vidjeti promjene.

„Slatina izgleda sasvim drugačije. Svagdje možemo da dođemo i s ponosom to pokažemo. Gdje god da dođete nešto se radi. Volio bih da je naše društvo bogatije, ali ono se razvija u gotovo nemogućim okolnostima. Sa stalnim pritiscima koji onemogućavaju organe koji donose odluke da efikasno rade. Ovo je veliki uspjeh za razliku od onih plačkaroša kao što je Borenović i neki drugi, kojima uvijek nešto nedostaje“, kaže Dodik i ističe da je Srpska stabilna.

„Penzije su isplaćene prije, socijalna davanja prije, ima dovoljno novca u budžetu da se izmire sve obaveze. Naravno da u finansijama ima dana kada je koncentracija veća ili manja, ali odgovorno tvrdim da Srpska nema izazove“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U petak u Bijeljini Drugi susret kontrolera na temu „Controlling u novom dobu“ (foto)

U Bijeljini će se u organizaciji ICV radne grupe za controlling BiH i Centra za edukaciju i usluge...

Šta je sve Đoković zaradio od plasmana u polufinale Rolan Garosa

Novak Đoković se plasirao u polufinale Rolan Garosa pošto je sa 3:1 pobijedio Rusa Karena Kačanova, a od...

DODIK: Ponosan sam na orden iz Rusije (foto)

Milorad Dodik, predsjednik RS, naveo je da je ponosan što ga je Vladimir Putin, ruski predsjednik, odlikovao Ordenom...

GRADONAČELNIK BIJELJINE ODGOVORIO MINISTARSTVU FINANSIJA: Da li da se smijem ili da plačem? (foto)

Nakon saopštenja za javnost Ministarstva finansija da je Vlada Republike Srpske putem elektronske aplikacije za izradu nacrta programa...