DODIK: Nama su važni projekti, a Borenović i ostali neka se raspadaju koliko hoće

Datum:

Share post:

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da su za Srpsku važni projekti, a da lider PDP-a Branislav Borenović i ostali mogu da se raspadaju koliko hoće i da za svoj raskol ponovo krive Dodika i SNSD.

„Ustati ujutru i sve gledati crno to nije teško. Dovoljno je samo da se malo zapustite, kao što je zapuštena opozicija. Problem je njihov raskol, pa im je opet kriv Dodik i SNSD. Nisam radostan zbog toga što im se dešava. Volio bih da imamo patriotsku opoziciju koja razumije dokle je mjera društvene borbe za pozicije. Ako imamo glavnu borbu za očuvanje imovine, onda bi tu trebalo da je opozicija, a oni nisu tu. Ako je naša glavna borba za očuvanje legitimiteta Dejtonskog sporazuma, onda bi i oni trebali da budu na tome. Ne da prihvataju Šmita i s njim se druže. Čovjek je potpuno nelegitiman“, rekao je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske se osvrnuo i na priču lidera PDP-a da je BiH uvela sankcije Rusiji.

„Neprihvatljivo je da se sada potenciraju sankcije Rusiji. Šta ima sada Borenović od toga? Ruska strana kaže da nisu uvedene sankcije i zahvaljujući Republici Srpskoj BiH nije na listi neprijateljskih zemalja. On kaže rekao Borelj. Kakav Borelj? Pa nisu uvedene Evropskoj uniji pa da nju pitate. Želimo da iduće godine u isti dan pokušamo da otvorimo dionicu puta od Kuzmina do mosta na Rači, i od mosta na Rači do Bijeljine. To je nama prioritet, a Borenović i ostali neka se raspadaju koliko hoće“, kaže Dodik.

On je izrazio zadovoljstvo projektima koje Republika Srpska realizuje i ističe da gdje god da se pogleda mogu se vidjeti promjene.

„Slatina izgleda sasvim drugačije. Svagdje možemo da dođemo i s ponosom to pokažemo. Gdje god da dođete nešto se radi. Volio bih da je naše društvo bogatije, ali ono se razvija u gotovo nemogućim okolnostima. Sa stalnim pritiscima koji onemogućavaju organe koji donose odluke da efikasno rade. Ovo je veliki uspjeh za razliku od onih plačkaroša kao što je Borenović i neki drugi, kojima uvijek nešto nedostaje“, kaže Dodik i ističe da je Srpska stabilna.

„Penzije su isplaćene prije, socijalna davanja prije, ima dovoljno novca u budžetu da se izmire sve obaveze. Naravno da u finansijama ima dana kada je koncentracija veća ili manja, ali odgovorno tvrdim da Srpska nema izazove“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

„Velike razlike u temperaturi izazivaju tegobe i kod zdravih ljudi“ Ko je najosetljiviji na VREMENSKA KOLEBANJA i kako se zašititi

Temperatura je, na radost mnogih, prava ljetnja, ali se već za dva dana najavljuje pad temperature, koji će...

Najnoviji podaci: Cijene nafte i dalje u porastu, ovo je glavni razlog

Cijene nafte porasle su u utorak nakon što su podaci pokazali da je kineska ekonomija rasla brže nego...

U bijeljinskoj Bolnici otvorena još jedna angio sala (foto, video)

Danas je u bijeljinskoj Bolnici "Sveti Vračevi" otvorena još jedna angio sala. Svečana ceremonija počela je u 12.00...

ELEKTRO BIJELJINA: U srijedu remont TS „Kravica“, bez električne energije oko 1.300 kupaca

Saopštenje Elektro Bijeljine prenosimo u cjelosti: "U sredu 17. aprila 2024. godine, radnici „Elektro-Bijeljine“ izvodiće radove na godišnjem remontu...