DODIK nakon sastanka: SNSD neće u vlast bez HDZ, a HDZ neće bez SNSD

Datum:

Share post:

U Mostaru je danas održan sastanak rukovodstva HDZ BiH i SNSD-a, a nakon sastanka medijima su se obratili lideri dvije stranke, Dragan Čović i Milorad Dodik. Dodik je ponovio da primjer ove saradnje može poslužiti drugima.

“Zadovoljstvo što u kontinuitetu razgovaramo, danas je tema postizborna situacija na nivou države. Mi ćemo nastaviti sarađivati, kooridinirati politike i aktivnosti u tom pogledu. Na neki način, HDZ i SNSD koji su etiketirani ranije kao problem, sada se javljaju u BiH kao rješenje moguće brže uspostave vlasti. Mislim da primjer naše saradnje može da posluži drugima. Naravno da imamo razlike, kao što je put u NATO, ali mi na potenciramo na razlikama nego na zajedničkim pitanjima”, kazao je Dodik.

Dodao je da su spremni formirati vlast sa svima koji imaju zajedničku politiku.

“Spremni smo sa onima koji imaju zajedničku politiku i matematiku da radimo na formiranju vlasti u BiH. Sa HDZ-om imamo dogovor da niko nikome ništa ne smeta. Ako to Bošnjaci razumiju na takav način, onda smo riješili dosta problema u BiH”.

TESTNA REKLAMA

Još je dodao da će se nastaviti sa politikama koje su prepoznatljive.

Nastavit ćemo politikama koje su prepoznatljive, mi ne želimo vršiti nikakvu destrukciju ali nismo ni spremni na bilo kakvo neprincipijelno ponašanje. Oni koji imaju kapacitet i želju da budu dio strukture zajedničkog nivoa SNSD-a i HDZ-a, nikome ništa nije zatvoreno, ali ni bianco otvoreno“.

Mi ćemo tražiti da se vrati Ustav BIH na scenu, da se odbaci međunarodni intervenicionizam. Ne možete zabilježiti da smo mi i HDZ imali ijedan konflikt. Primarno, SNSD i HDZ imaju već 12 ljudi unutra sa našim koalicionim partnerima, Osmorka ima 13, a SDA 9. I jedni i drugi mogu biti. U svakom slučaju, mi ćemo ići da to završimo brzo i postignemo dogovor“, kazao je Dodik u odgovoru na novinarsko pitanje.

SNSD neće bez HDZ-a, HDZ neće bez SNSD-a“, kazao je na kraju.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: N1

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

MILIĆEVIĆ: Budžet Opštine Šamac stabilan – realizuju se mnogobrojni projekti (foto, video)

Gost u Studiu 1 portala Dešavanja u Bijeljini i emisije Oko u Oko je bio Đorđe Milićević, načelnik...

BIJELJINA: ŽIVKOVIĆ NAPUSTIO RADNIK

Radnik iz Bijeljine ostao je bez standardnog prvotimca u jesenjem dijelu sezone, Dejana Živkovića. Ovaj dvadesetdvogodišnji fudbaler iza kojeg...

DODIK I KONAKOVIĆ (NiP) na utakmici u Laktašima razgovarali o formiranju Savjeta ministara BiH (foto)

Gledali utakmicu u Laktašima: Dodik razgovarao s Konakovićem o formiranju Savjeta ministara BiH Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik saopštio...

Pandurević PROZVLA Milovanovića, on joj UZVRATIO : “LJUBE (Ljubiša Petrović) je taj koji po nalogu OPSTRUIŠE” (foto)

Aleksandra Pandurević, član Glavnog odbora SDS-a, danas je na Twitteru komentarisala zagađenje u Bijeljini i tom prilikom prozvala...