AНТАЛИЈА, 2. МАРТА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Милорад Додик и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић разговарали су данас у Анталији са министром иностраних послова Словачке Јурајем Бланаром, јавио је извјештач Срне из Анталије.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je nakon sastanka sa ministrom inostranih poslova Slovačke Jurajem Blanarom da je važno da se krajem marta odredi datum početka pregovora za ulazak BiH u EU, ali da se mora regulisati pitanje stranih sudija u Ustavnom sudu BiH i ilegalnog Kristijana Šmita.

Rekao sam i ukoliko taj nelegalni Šmit donese bilo kakvu odluku o izborima da ćemo mi donijeti naš zakon i da ćemo provesti naše izbore. Rekao sam da ukoliko donese bilo kakvu odluku u vezi sa imovinom mi ćemo donijeti odluku o nezavisnosti – rekao je Dodik nakon sastanka u Antaliji kojem je prisustvovala i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

On smatra da bi početak pregovora trebalo da donese i značajne promjene u funkcionisanju BiH jer je ovakvo stanje neodrživo.

– Put ka EU je nespojiv sa nelegalnim Šmitom i nelegalnom strukturom OHR. To je rekla i Venecijanska komisija, a to je i dio 15 prioriteta koji su stavljeni pred BiH. Neko je naravno odvojio neka druga pitanja, ali to će biti na dnevnom redu. Nerealno je očekivati da uđemo u pregovarački proces, a da ostanu te strukture – rekao je Dodik novinarima.

AНТАЛИЈА, 2. МАРТА /СРНА/ – Предсједник Републике Српске Милорад Додик и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић разговарали су данас у Анталији са министром иностраних послова Словачке Јурајем Бланаром, јавио је извјештач Срне из Анталије.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име