Dodik najavio još 2 miliona KM za ruralni razvoj Semberije (video)

Datum:

Share post:

„Hoćemo da pomognemo poljoprivredne proizvođače“ Dodik najavio još 2 miliona KM za ruralni razvoj Semberije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je danas u Bijeljini još dva miliona KM ulaganja Vlade Srpske u ruralni razvoj Semberije i nastavak sistemskih mjera sa agrarnim budžetom od 180 miliona KM da se obezbijedi domaća proizvodnja hrane.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska ima dovoljnu proizvodnju svih osnovnih životnih namirnica i redovno snabdijevanje tržišta.
Nakon sastanka sa poljoprivrednicima u Semberiji Dodik je rekao da se radi na finalizaciji Pravilnika o raspodjeli podsticaja u poljoprivredi, uz razgovor o detaljima sa domaćinima na terenu, kako bi se obezbijedila sistemska rješenja u ovoj oblasti.

– Hoćemo da pomognemo i podržimo poljoprivredne proizvođače – poručio je Dodik i pozvao sve građane koji za to imaju mogućnost da dio hrane proizvode na svojim imanjima, ističući da je hrana, uz energiju, osnovno pitanje u budućnosti u svijetu.

Stotine semberskih poljoprivrednika su na sastanku u hotelu “Drina” poručili da su zadovoljni ispunjenim obećanjem i povećanjem agrarnog budžeta na 180 miliona KM.

Ističući da vjeruju Dodiku i da im se uz pozitivne pomake vraća nada za očuvanje i jačanje agrara u Srpskoj, iznijeli su i probleme i prijedloge za njihovo rješavanje, a jedno od pitanja bilo je i nastavak izgradnje Drinskog nasipa u Semberiji.

Prema riječima domaćina, već ono što je do sada urađeno spasilo je Semberiju nedavno od poplava.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com/srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

USVOJEN Izborni zakon Republike Srpske

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je na Trinaestoj posebnoj sjednici Izborni zakon Republike Srpske. Za Izborni zakon glasao je...

Na današnji dan prije 32 godine ODBRANJENA vojna fabrika „Pretis“

Iz Udruženja građana boraca i njihovih potomaka Treće sarajevske brigade VRS izdato je saopštenje o istorijskim događajima iz...

PETROVIĆ: Regulacioni planovi Bijeljine na javnoj raspravi – privredni razvoj se nastavlja (foto)

Danas je u Gradskoj upravi održan sastanak na temu izrade regulacionih planova „Agro-tržni centar“ i „Industrijska zona 4“...

ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: Srpska zvala, narod se odazvao – ne priznajemo nikakve lažne rezolucije (foto)

Republika srpska zvala, narod se odazvao - sa veličanstvenog skupa poručeno: ne priznajemo nikakve lažne rezolucije Oko 50 000...