Dodik došao na Kočićev zbor (foto)

Datum:

Share post:

Kada se predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pojavio na Kočićevom zboru, očekivano, svi novinari su se sjatili oko njega.

Upitan da prokomentariše stavove opozicije, Dodik je odgovorio u svom stilu.

– Pustite to kraju. Nezadovoljni su, pa i ja bih bio nezadovoljan da sam u opoziciji. I ja bih galamio i lajao, kao što sam i lajao kad sam bio u opoziciji – rekao je Dodik.

On je istakao da je današnji dan posvećen Petru Kočiću i da tako treba i da ostane i da ne treba dozvoliti da Kočićevo djelo i riječi padnu u sjenku političkih prepucavanja.

– Čitav ovaj kraj već decenijama dolazi da obilježi Kočićevo ime, koje je bilo veliko. Narodni tribun, koji se borio za slobodu svog naroda, a nije razmišljao o svom statusu. Bio je i narodni poslanik i čovjek koji je obilježio epohu srpskog naroda za slobodu tada pod vlašću Austrugarske monarhije – naglasio je Dodik.

Dodik naglašava da čitati danas Kočića što je govorio o onom vremenu, imamo identičnu situaciju i danas.

– U ovom vremenu imamo stranog namjenika koji je Nijemac, pokušava da kao u Kočićevo vrijeme nameće svoju volju na štetu Srba, da nam oduzme imovinu i njihovu slobodu. Zato je važno da čitamo i danas Kočićeva djela i da se okupljamo oko njegove ostavštine. Drago mi je da vidim naše ljude ne samo iz Krajine, već iz Srbije, i svih ostalih regija – poručio je Dodik.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com/atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Bijeljina bogatija za Udruženje roditelja djece sa poteškoćama, djece u riziku i djece na marginama „Bijeljinska djeca suncokreti“ (foto)

Bijeljina je danas bogatija za novo udruženje. Naime, danas je u Bijeljini zvanično osnovano Udruženje roditelja djece sa...

Petrović iz SDS ponovo nije izabran za potpredsjednika NS RS (foto)

Poslanik Milan Petrović ponovo je danas bio kandidat SDS za potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske. Vladajuća većina ga ponovo...

Fond PIO RS: Korisnici koji ostvaruju prava na penziju

Saopštenje Fond PIO RS prenosimo u cjelosti: "Zakonom o penzijskom i invalidskom osiguranju, pravo na starosnu penziju ima osigura-nik...

Odlaže se „večiti“ derbi

Fudbalski "večiti derbi", 171. duel Partizana i Crvene zvezde, neće biti odigran u srijedu od 19 časova kako...