DODIJELJENA PRIZNANJA OPŠTINE LOPARE

Datum:

Share post:

DODIJELJENA PRIZNANJA OPŠTINE LOPARE

Održana je sjednica Skupštine opštine Lopare, podovom Dana opštine Lopare – Đurđevdana, na kojoj su dodijeljena priznanja zaslužnim građanima koji svojim radom i trudom daju značajan doprinos u razvoju Lopara.

Sjednicu je otvorio predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić koji je istakao veliku odgovornost i rad lokalne skupštine koja je donosila odluke na dobrobit svih građana i koja je prepoznala investicioni potencijal.

On je naveo da je dugogodišnja stabilna politka i dobra komunikacija među odbornicima u Skupštini opštine Lopare postala dobra baza za investicije u lokalanoj zajednici.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić je govorio o razvoju, napretku i postigunutim rezultatima u lokalnoj zajednici.

On je istakao nekoliko važnih projekata i aktivnosti koje su realizovane za dobrobit lokalne zajednice.

Osvrnuo i na ostvarenu uspješnu međuopštinsku saradnju opštine Lopare sa opštinama Ugljevik, Teočak, Čelić i Sapna. Takođe je istakao i uspješnu saradnju opštine Lopare sa dijasporom, posebno sa Udruženjem Majevičana u Švajcarskoj.

Uručena su i priznanja uspješnim građanima od strane načelnika Lopara Rade Savića i predsjednika Skupštine opštine Lopare Milenka Ristića.

Dobitnici Zlatne značke opštine Lopare su Ilija Đurić, Humanitarna organizacija Brot Des Lebens, Stojko Đokić, Radivoje Tojić, Vaso Vasić, Stojanka Pantić, protojerej Milenko Stevanović, protojerej Neđo Zarić i magistar Mićo Stojišić.

Medalje Svetog Đorđa su uručene Cvjetku Ćiriću, dr Borki Gavrić (posthumno), dr Nadi Šakotić, dr Oliveri Krsmanović, dr Iliji Joviću i dr Radiji Tomić.

Dobitnici Zahvalnice opštine Lopare za doprinos razvoju turizma na području opštine Lopare su Radivoje Rakić, Stanko Rakić, Radenko Rakić, Milena Trišić, Miladin Rakić, Duško Rakić, Goran Rakić, Vaso Milovanović, Svetozar Rakić i Jela Milovanović. Takođe, Zahvalnica opštine Lopare je dodijeljena i Iliji Despotoviću, za ostvarene rezultate u sportu.

Sjednica Skupštine Opštine je održana uz odatu poštu poginulim nevinim učenicima i građanima u dva nemila događaja u Srbiji.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

„Dragiša se uspješno oporavlja“ Vučić posjetio ranjenog Srbina na Kosovu i Metohiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetio je u bolnici Dragišu Galjaka, koji je ranjen u neredima na Kosovu i...

ĐOKOVIĆ PRESTIGAO NADALA Samo Borg na putu do novog rekorda

Pobjeda srpskog tenisera Novaka Đokovića u 3. kolu Rolan Garosa značila je da je nadmašio Španca Rafaela Nadala...

Na današnji dan – 3. jun

Danas je subota 3. jun, 154. dan 2023. Do kraja godine ima 211 dana. 1098. - Poslije petomjesečne opsade...

Danas su Duhovske zadušnice

Pravoslavni hrišćani sutra će obilježiti Duhovske ili ljetne zadušnice, koje su uvijek u subotu pred Duhove /Silazak Svetog...