U toku je dodatno uređenje Ulice kišobrana koja će uskoro zasijati punim sjajem, obavijestio je javnost gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović putem svog zvaničnog FB naloga a post prenosimo u cijelosti:

Aktuelno je postavljanje posebne dekorativne rasvjete pored palete obnovljenih kišobrana, što će ovoj ulici dati poseban šarm.

Završen je projekat pejzažnog uređenja ulice i za koji dan će početi njegova realizacija. Pejzažno uređenje ulice podrazumijeva stvaranje funkcionalnog, estetskog i modernog javnog prostora koji dolikuje centralnoj zoni Grada Bijeljina.

Imajući u vidu različitost i specifičnost objekata koji čine prostor, osmišljen je zeleni pojas koji će aktivirati sve potencijale prostora, povećati njegovu atraktivnost i stvoriti kvalitetno uređenje, koje treba da bude dostupno različitim grupama korisnika.

Naime, u okviru novog uređenja posebna pažnja je posvećena rasvjeti, mobilijaru i biljnoj vegetaciji. Predviđena je postavka klupa-žardinjera kroz centralni dio ulice kako bi se stvorio prostor za zeleni pojas, usmjerilo kretanje prolaznika, stvorio prostor za odmor i dodatno upotpunila postojeća biljna vegetacija.

Vegetacija će biti koncipirana tako da osnova bude formirana od višegodišnjih biljaka, u kombinaciji nižeg žbunja, perena, ukrasnih trava uz sklupturne primjerke crvenolisnih javora, indijskog jorgovana, piramidalnih i bonsai formi.

Takođe, predviđeno je vertikalno ozelenjavanje zidnih površina, stubova ulične rasvjete, što će dodatno oplemeniti prostor.

Jednostavno, ulicu nećete moći prepoznati i siguran sam da će biti novi kutak za boravak i šetnju naših sugrađana.

U toku je i izrada projekta za kompletno uređenje tog kraja a krajnji cilj je pretvaranje ovog kraja u umjetnički kvart sa koloričnim elementima, uličnim sviračima i zabavljačima a mislimo i o modernizaciji trgovinsko-zanatskog centra u neposrednoj blizini.

Vidjećete šta smo sve smislili, nećemo baš sve ni otkriti, ali sam siguran da će se većini građana dopasti i da zajedno našem gradu dajemo nove lijepe boje.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име