U saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu RS u Bijeljini ,Društvo dobrovoljih davalaca  krvi „Rudar“ iz Ugljevika – Aktiv „Tomo Mijatović“  Suvo Polje uspješno je organizovao  redovnu godišnju akciju.  Na ovoj akciji 70 davalaca je ponudilo krv, a 40 je darivalo.

Aktiv DDDK „Tomo Mijatović“ Suvo Polje osnovan 2002. godine, a 2006. godine pristupili su DDDK „Rudar“, čije akcije dopunjavaju u prosjeku sa 30 do 40 boca krvi.

Ovaj Aktiv na godišnjem nivou daruje više od 200 boca krvi, što je za svaku pohvalu, s obzirom na veličinu i broj stanovnika sela i svakako je primjer i za ostala mjesta da je moguće i u malim sredinama organizovati ljude da budu humani.

„Zahvaljujem svim dobrovoljnim davaocima koji su se odlučili za ovaj humani čin. Pozivam vas da zajedno širimo mrežu dobrovoljnih davalaca krvi“, rekao je ovom prilikom Milenko Savić predsjednik Aktiva „Tomo Mijatović, Suvo Polje.

Potreba za krvlju je stalna i promocija i popularizacija dobrovoljnog, a ne ciljanog davalašta je nešto na čemu DDDK „Rudar“ uspješno radi, a što je jedna od osnovnih zadaća kojom se nastoje osigurati dovoljne količine krvi, poruka je sa ove akcije.   

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име