DOBRIVOJE BARJAKTAREVIĆ “TOŠA“ – lijevi bek sa “LJUBAVNIM PORUKAMA navijačica“ i “preteča“ modernih spoljnih igrača dvorovljanskog Proletera (foto)

Datum:

Share post:

Toša  je bio robustan i brz igrač koji je igrao lijevog beka i to na taj način da je osamdesetih godina dvadesetog vijeka bio preteča današnjih modernih spoljnih igrača.

Nezaboravni su njegovi brzi prodori po lijevoj strani nakon čega je išao oštar centaršut u protivnički kazneni prostor a na taj način postignuti su mnogi pogodci od kojih su neki bili strašno važni.

Moramo se sjećati njegovog gola za izjednačenje rezultata u Brezovom Polju kada su Proleteri gubili prvo poluvrjeme sa 4:0, a ulaskom Toše i Tarze preokrenuli rezultat i tim njegovim golom osvojili jedan bod koji nam je značio na kraju prvenstva  za osvajanje prvog mjesta i plasmanu u veći rang takmičenja.

Nakon što je zapažen u mlađim kategorima Proletera, tadašnji trener Neđeljko Panić, Tošu prekomanduje u seniorski sastav i on debituju u prvenstvu 1977. godine.

Istina, započeo je igrati kao lijevo krilo ali je ubrzo prekomandovan na beka gdje je i završio svoju fudbalsku karijeru u Dvorovima  i to 1990. godine kada prelazi u FK “Mladost“ Velika Obarska.

Ostavio je zavidan utisak svojim igrama i bio je nezamjenjiva karika u sistemu igre Proletera.

Pošto je bio „prznica“ i kratkih živaca, često je od strane sudija biko sankcionisam žutim a i crvenim kartonima, ali to ga nije sputavalo da nastavi sa dobrim igrama.

Odigrao je blizu četiristotine utakmica u Proleteru i postigao 7-8 pogodaka.

Toša je jedan od rijetkih igrača koji je imao svoje lične navijače. Naime sa sjeverne strane igrališta utakmicu je uvjek pratio Proko Koka Jovanović, koji je bio veliki fan Toše i njegove igre.

Često se sa te strane moglo čuti: „Tojo (Toša) , pali motore.

“Tada bi usledio Tošin neuhvatljivi prodor  po lijevoj strani uz aplauze prisutnih.

Zanimljivo je i to da je svojim igrama izazivao tihe patnje obožavateljki koje su mu poruke slale putem novina.

Zanimljivo je i to da je Toša jednu sezonu, radi zaposlenja, proveo u FK “Semberija“ iz Novog Sela i tada postigao rekordnih 36 golova za sezonu.

Za stvaranje istorije fudbala u Dvorovima, od 1999. godine, Barjaktarević Dobrivoje Toša je nosilac „SREBRNE PLAKETE FK “PROLETER“ DVOROVI“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

MURAL OD SRCA: Počast vojvodi Mandi u srpskoj prestonici (foto)

Porodica, saborci i članovi Udruženja “Mandini lavovi” iz Ugljevika posjetili su minulog vikenda u beogradskom naselju Petlovo brdo...

Obradović (SPS): Hitno postaviti usporivače na kritičnim dionicama u Banja Luci (foto)

Nakon još jedne saboraćajne nesreće koja se juče dogodila kod Rebrovačkog mosta, ispred Socijalističke partije Srpske reagovao je...

Na današnji dan u Takovu 1815. godine počeo Drugi srpski ustanak

U Takovu 23. aprila 1815. godine, na Cvijeti, srpske starješine odlučile su da podignu Drugi srpski ustanak. Turci...

BUDŽETSKA INSPEKCIJA: Stanivuković nezakonito realocirao 11 miliona KM

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković tokom 2022. godine donio je 93 rješenja o realokaciji sredstava koje su u suprotnosti...