DOBRIVOJE BARJAKTAREVIĆ “TOŠA“ – lijevi bek sa “LJUBAVNIM PORUKAMA navijačica“ i “preteča“ modernih spoljnih igrača dvorovljanskog Proletera (foto)

Datum:

Share post:

Toša  je bio robustan i brz igrač koji je igrao lijevog beka i to na taj način da je osamdesetih godina dvadesetog vijeka bio preteča današnjih modernih spoljnih igrača.

Nezaboravni su njegovi brzi prodori po lijevoj strani nakon čega je išao oštar centaršut u protivnički kazneni prostor a na taj način postignuti su mnogi pogodci od kojih su neki bili strašno važni.

Moramo se sjećati njegovog gola za izjednačenje rezultata u Brezovom Polju kada su Proleteri gubili prvo poluvrjeme sa 4:0, a ulaskom Toše i Tarze preokrenuli rezultat i tim njegovim golom osvojili jedan bod koji nam je značio na kraju prvenstva  za osvajanje prvog mjesta i plasmanu u veći rang takmičenja.

Nakon što je zapažen u mlađim kategorima Proletera, tadašnji trener Neđeljko Panić, Tošu prekomanduje u seniorski sastav i on debituju u prvenstvu 1977. godine.

TESTNA REKLAMA

Istina, započeo je igrati kao lijevo krilo ali je ubrzo prekomandovan na beka gdje je i završio svoju fudbalsku karijeru u Dvorovima  i to 1990. godine kada prelazi u FK “Mladost“ Velika Obarska.

Ostavio je zavidan utisak svojim igrama i bio je nezamjenjiva karika u sistemu igre Proletera.

Pošto je bio „prznica“ i kratkih živaca, često je od strane sudija biko sankcionisam žutim a i crvenim kartonima, ali to ga nije sputavalo da nastavi sa dobrim igrama.

Odigrao je blizu četiristotine utakmica u Proleteru i postigao 7-8 pogodaka.

Toša je jedan od rijetkih igrača koji je imao svoje lične navijače. Naime sa sjeverne strane igrališta utakmicu je uvjek pratio Proko Koka Jovanović, koji je bio veliki fan Toše i njegove igre.

Često se sa te strane moglo čuti: „Tojo (Toša) , pali motore.

“Tada bi usledio Tošin neuhvatljivi prodor  po lijevoj strani uz aplauze prisutnih.

Zanimljivo je i to da je svojim igrama izazivao tihe patnje obožavateljki koje su mu poruke slale putem novina.

Zanimljivo je i to da je Toša jednu sezonu, radi zaposlenja, proveo u FK “Semberija“ iz Novog Sela i tada postigao rekordnih 36 golova za sezonu.

Za stvaranje istorije fudbala u Dvorovima, od 1999. godine, Barjaktarević Dobrivoje Toša je nosilac „SREBRNE PLAKETE FK “PROLETER“ DVOROVI“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Agrarni budžet u Srpskoj veći za 105 miliona KM, ratari zadovoljni podjelom sredstava

Prvi krug sastanaka poljoprivrednika i resornog ministarstva dao je poljoprivrednim proizvođačima razlog za zadovoljstvo. Naime, agrarni budžet za ovu...

Planinari PD ’’Povlen’’ iz Valjeva u posjeti PED ’’Majevica’’ (foto)

U subotu i nedjelju (28 i 29 januara 2023.) članovi pobratimskog Planinarskog društva ’’Povlen’’ iz Valjeva bili su...

DODIK: Dosadašnji Gradonačelnik, osim svojih ličnih hirova, ništa drugo nije ni pokazao u Bijeljini (video)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boraveći danas u Bijeljini na sastanku sa semberskim poljoprivrednicima govorio je i o...

RSS sve jača – formiran Mjesni odbor Stari grad (foto)

RSS sve jača – formiran Mjesni odbor Stari grad - Osnivač Republičke stranke Srpske Slavenko Ristić imao je izuzetnu...