DOBRE VIJESTI iz bijeljinske bolnice, PACIJENTKINJA NEGATIVNA na COVID 19

Datum:

Share post:

Pacijentkinja koja se nalazila u izolaciji u bolnici „Sveti Vračevi“, negativna je na COVID 19 i otpuštena je iz izolacije. Trenutno u izolaciji imamo tri pacijenta od kojih je jedan primljen sa gripoznom simptomatologijom, a za njih očekujemo rezultate analiza iz Instituta za javno zdravstvo RS. Pod nadzorom se nalaze 563 osobe i najveći broj njih je doputovao iz evropskih zemalja.
 
 -Sa zadovoljstvom ističem da je pacijentkinja, koja se iz preventivnih razloga, a slušajući apele nadležnih, javila u zdravstvenu ustanovu kako bi se izvršilo testiranje nakon povratka njenog supruga iz Slovenije, negativna na COVID 19 i otpuštena je kući. Druga dva pacijenta dobrog su zdravstvenog stanja i očekujemo rezultate i za njih. Molimo naše građane da pojačaju mjere higijene, da budu samoodgovorni i disciplinovani, jer to je jedan od veoma značajnih koraka u borbi protiv širenja zaraze“, kaže v.d. direktora JZU „Sveti Vračevi“ dr Milica Lovrić. S obzirom da je riječ o epidemiji u svijetu, zdravstveni radnici su prvi na braniku zaštite zdravlja građana, a da bi mogli pružiti potrebnu pomoć, neophodno je da i sami budu zaštićeni i zdravi.
 
U tom cilju, od danas, 18. marta, uvedene su preventivne mjere u ovoj zdravstvenoj ustanovi.
 
-Postavljeni su trijažni punktovi gdje će se svim pacijentima prije ulaska u objekat bolnice mjeriti tjelesna temperatura, a takođe se ispunjava anketni upitnik o prethodnom kretanju građanina“, pojasnila je dr Lovrić i istakla da će se svi potencijalni prenosioci virusa COVID 19, upućivati u kućnu izolaciju, a biće tretirani kao i ostali građani koji se nalaze pod kućnim nadzorom.
 
-Ponavljam apel građanima da budu samoodgovorni i pojačaju ličnu higijenu, da se pridržavaju preporuka ljekara i drugih nadležnih ustanova i institucija, a posebno apelujem na lica starija od 65 godina. Redovne kontrole pacijenata, ukoliko ne dolazi do pogoršanja njihovog zdravstvenog stanja, odlažu se do daljneg, a sve informacije o stanju ležećih pacijenata, s obzirom da je na snazi odluka o zabrani posjeta, možete dobiti na broj telefona 055-415-555 u periodu od 13, 30 do 14, 30 časova“, rekla je dr Lovrić.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BANJA DVOROVI: Ne bavimo se paušalnim ocjenama i procjenama

Na vanrednoj konferenciji za novinare gradonačelnik Ljubiša Petrović, najavio je pokretanje krivičnih prijava protiv službenika i odgovornih lica...

Obavezno izvještavanje klijenata o naknadama: Nove odluke Agencije za bankarstvo RS

Svaka banka koja posluje u Republici Srpskoj ubuduće mora korisnicima da dostavlja ili na drugi način da učini...

Bijeljinski Radnik pobijedio Ljubić

Ekipa Radnika je tek u trećem kolu krenula u novom šampionatu Republike Srpske. Kasnili su oni sa pripremama,...

WhatsApp olakšao korišćenje aplikacije na Windowsu

Nova WhatsApp aplikacija za Windows više ne zahtjeva linkovanje sa telefonom kako bi se slale, primale i sinhronizovale...