Do kraja decembra preventivna kampanja za mirne i bezbjedne praznike – Pucanj nije muzika, vatreno oružje nije instrument (foto)

Datum:

Share post:

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske počinje danas preventivnu kampanju “Slavi odgovorno” čiji je cilj upoznavanje građana o mogućim posljedicama koje proizilaze iz nezakonite i nestručne upotrebe vatrenog oružja i pirotehnike, posebno na mjestima gdje se okuplja veći broj građana.

Kampanja će trajati do 30. decembra, a imajući u vidu da se za predstojeće novogodišnje i božiće praznike očekuje pojačana nezakonita upotreba vatrenog oružja i pirotehničkih sredstava, policijski službenici organizovaće niz aktivnosti sa ciljem preventivnog djelovanja, saopšteno je iz MUP-a.

Kroz kontakte sa lokalnom zajednicom biće organizovani sastanci sa predstavnicima mjesnih zajednica, forumi za bezbjednost građana, te će se u saradnji sa nadležnim gradskim i opštinskim inspekcijskim organima preduzimati aktivnosti u cilju sprečavanja neovlaštene prodaje pirotehničkih sredstava.

TESTNA REKLAMA

Iz MUP-a podsjećaju da vlasnici prodavnica koje imaju zakonsko ovlaštenje da prodaju pirotehnička sredstva dužni to da rade u skladu sa važećim zakonskim propisima.

U cilju upozoravanja djece školskog uzrasta da “igre” sa petardama nisu bezopasne, u osnovnim i srednjim školama biće organizovana predavanja o opasnostima koje sa sobom nosi nestručna upotreba pirotehničkih sredstava.

“Odgovornim ponašanjem i suzdržavanjem od upotrebe vatrenog oružja i pirotehnike, doprinesimo da predstojeći praznici prođu mirno i dostojanstveno, bez ugrožavanja ljudskih života”, navodi se u saopštenju.

Kampanju “Slavi odgovorno” MUP Srpske organizuje uz podršku Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u BiH /UNDP/ i Projekta “Prevencija i smanjenje prisustva nelegalnog oružja u BiH” /PILLAR/, koji se realizuje u okviru inicijative “Mapa puta 2024” za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja na zapadnom Balkanu koji finansiraju Njemačka, Velika Britanija, Francuska, Švedska i Holandija, uz podršku EU.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

UROŠ RADAN iz Bijeljine SEDMI na EP u karateu na Kipru (foto)

Na Kipru je održano Evropsko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, a jedan od takmičara...

Nastavljena uspješna saradnja TO Bijeljina i PED ’’Majevica’’ (foto)

Turistička organizacija Grada Bijeljina je bila gost Planinaesko ekološkog društva – PED ’’Majevica’’. -Bili smo gosti PED ’’Majevica’’ te...

Kavazović, poglavar Islamske zajednice u BiH podržao imama koji je vrijeđao pravoslavne vjernike

Kao da to nije ništa strašno: Poglavar Islamske zajednice u BiH podržao imama koji je vrijeđao pravoslavne vjernike Poglavar...

Odbojkašice bijeljinskog Radnika ubjedljive protiv trebinjki

12. kolo Prve lige: ŽOK Radnik - ŽOK Leotar 3:1 Ana Zekić i drugarice uspješnije od Trebinjki u izvanrednoj...