Do 17. novembra predložiti kandidate za srpske delegate u Domu naroda

Datum:

Share post:

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je večeras zaključak, kojim se zadužuju političke stranke ili svaki poslanik u parlamentu Srpske da do četvrtka, 17. novembra, predlože jednog ili više kandidata za liste za izbor srpskih delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Prijedloge sa imenima poslanika treba dostaviti do četvrtka do 18.00 časova.

Usvojen je i zaključak, kojim se zadužuju političke stranke zastupljene u klubovima poslanika odgovarajućih konstitutivnih naroda i ostalih da do 22. novembra do 14.00 časova predlože jednog ili više kandidata za liste za izbor delegata u Vijeću naroda Republike Srpske.

Zadužuje se skupštinska Komisija za izbor i imenovanje da predložene liste srpskih delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, kao i liste kandidata za Vijeće naroda Republike Srpske u što kraćem roku proslijedi Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH na postupak potvrđivanja i ovjere.

TESTNA REKLAMA

Narodna skupština Republike Srpske zadužuje Komisiju za izbor i imenovanje da nakon što CIK BiH potvrdi i ovjeri liste kandidata u što kraćem roku pripremi proceduru za izbor srpskih delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH i izbor delegata u Vijeću naroda Republike Srpske.

Ovi zaključci stupaju na snagu danom donošenja i biće objavljeni u „Službenom glasniku Republike Srpske“.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić je okončao rad konstitutivne sjednice parlamenta Srpske nakon što je apsolviran dnevni red.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

„VIDI TV“ poklanja Bijeljini koncert Halida Bešlića (foto)

Viditv započinje promotivne aktivnosti u svrhu informisanja građana BiH o digitalizaciji TV signala zemaljskog emitovanja nacionalnih i lokalnih...

Direktor Garantnog fonda ne želi auto staro četiri godine

– Direktor Garantnog fonda Republike Srpske Radivoja Krčmar zamjenio je luksuzni automobil star četiri godine još luksuznijim, pod...

SNSD u Bijeljini održao sjednicu Gradskog odbora (foto)

Večeras (ponedjeljak, 05. decembar 2022.) je održana 6. sjednica GO SNSD Bijeljina na kojoj je usvojen Izvještaj Gradskog...

Gasovod IZGRAĐEN, a gas NE TEČE kroz Bijeljinu! ZAŠTO?

Gasovod izgrađen, a gas ne teče: Evo kada će Bijeljina moći da koristi plin Gasovod je još prije nekoliko...