Danas se u Srbiji održavaju vanredni parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori. Svi oni koji imaju državljanstvo Republike Srbije, a žive u BiH, imali su mogućnost da glasaju u mjestu svog prebivališta. Na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji, oko 11.500 državljana Srbije koji borave u BiH moći će da glasa na 19 biračkih mjesta.

U Bijeljini su oformljena dva biračka mjesta – broj 13 i 14 u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“. Predsjednik Biračkog odbora u inostranstvu, BM broj 13 u Bijeljini Zoran Dojčinović, rekao je da je na njegovom Biračkom mjestu upisano 1.017 glasača.

„Birački dan je počeo u skladu sa pravilima u 7.00 časova. Do 10.00 časova glasalo je 188 upisanih birača – 18,40%. Biračka mjesta se završavaju u 20.00 časova, očekujemo da izborni dan protekne u najboljem redu“, rekao je Dojčinović i istakao da do sada nije bilo problema i da su građani, prethodno, mogli da provjere da li se nalaze na biračkim spiskovima. 

Dejan Savić, predsjednik BM broj 14 u Bijeljini rekao je da na ovom Biračkom mjestu ima upisanih 1.099 glasača, a do 10.00 časova građansku dužnost je obavilo oko 14% – oko 140 glasača.

„Postupak glasanja se provodi kako treba, do sada nismo imali nikakvih problema i nadamo se da će tako da bude i do kraja dana“, istakao je Savić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име