DNS RS proslavio Krsnu slavu – Svetog Dimitrija Solunskog – Mitrovdan (foto)

Datum:

Share post:

Demokratski narodni savez je u Banjaluci u prostorijama Glavnog odbora, proslavio svoju Krsnu slavu – Svetog Dimitrija Solunskog, u narodu poznatijeg kao Mitrovdan.

U prisustvu najužeg rukovodstva DNS-a, Predsjedništva DNS-a i članova, predsjednik DNS-a Nenad Nešić je svim članovima DNS-a, građanima koji slave Mitrovdan, čestitao Krsnu slavu, poželio dobro zdravlje, porodičnu sreću, uspjehe, i sveukupan napredak Republike Srpske i njenih građana.

Posebno se osvrnuo na aktuelni politički trenutak, situaciju u svijetu, regionu i Republici Srpskoj i iskušenjima pred kojima se nalazi srpski narod u svijetlu krize u Ukrajini, položaja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, i političkih pritisaka predstavnika najmoćnijih zemalja svijeta na Republiku Srbiju i Republiku Srpsku.

Izrazio je želju i potrebu da se u vremenima koja dolaze izdignemo iznad svih političkih sukoba i podijela u interesu postizanja konsenzusa oko minimuma nacionalnih interesa, što bi nam omogućilo da vodimo politike koje će dovesti do političke stabilnosti i ekonomskog prosperiteta.

Govoreći o stanju u Demokratskom narodnom savezu rekao je da poslije Opštih izbora 2022. godine i svih pretrpljenih udara od 2018-2022 godine organi  Stranke su analizirali i sagledali ukupno stanje, izrazili nezadovoljstvo postignutim rezultatom, ali i konstatovali činjenicu da osvojena četiri mandata u Narodnoj skupštini i  28.502 glasa koja obavezuju na dalji rad.

Kao što je Sveti Dimitrije bio nepokolebljiv u odbrani svojih stavova i hrišćanstva, tako će i DNS u periodu koji je ispred nas učiniti sve da povrati povjerenje građana i dosljedno provodi svoje politike po kojima je bio prepoznatljiv od nastanka do danas.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

GOVEDARICA: Izborni zakon Srpske kojim Dodik i njegovi koalicioni partneri mašu, nikada neće biti usvojen

Izborni zakon Srpske kojim Dodik i njegovi koalicioni partneri mašu, nikada neće biti usvojen tvrdi Vukota Govedarica šef Kluba...

DODIK: Srpska mora da provede izbore po svom zakonu, nema veze što neke zemlje neće to priznati!

"Kada donesemo taj Zakon, Republika Srpska mora da provede izbore po svom Zakonu. Te izbore sigurno jedan dio...

U Bijeljini organizovana Panel diskusija “U harmoniji sa prirodom” (foto, video)

U Etno Selu Stanišići u Bijeljini, danas je održana Panel diskusija pod nazivom “U harmoniji sa prirodom –...

ĆORIĆ: Zajedničkim TAG uređajem kroz Republiku Srpsku, Srbiju i Federaciju BiH do početka turističke sezone

Nedeljko Ćorić, v.d. direktora JP „Autoputevi Republike Srpske“ bio je gost u jutarnjem programu RTS povodom juče potpisanog...