DNS: Objavu konačnih rezultata potrebno što prije okončati

Datum:

Share post:

Demokratski narodni savez je dana 21.10.2022.godine održao drugu sjednicu Predsjedništva na kojoj je razmatrao preliminarni izvještaj o postignutim rezultatima na Opštim izborima 2022.godine.

Konstatovano je da nisu ostvareni postavljeni ciljevi, niti kada su u pitanju kandidature za srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske, niti broj poslanika za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Uzimajući u obzir šta se sve dešavalo sa DNS-om od 2018.godine do danas, udarima spolja i iznutra, sa namjerom potpunog uništenja i nestanka sa političke scene, moramo biti zadovoljni što smo ostali parlamentarna stranka na nivou Republike Srpske.

TESTNA REKLAMA

To će nam poslužiti kao dobra pretpostavka za jačanje DNS-a i pripremu stranke za period koji dolazi. U tom smislu izvršićemo značajnu reorganizaciju stranke i prilagoditi je novonastalim uslovima.

DNS izražava žaljenje što su još jedni izbori protekli u velikoj podijeljenosti društva, teškim uvredama i kvalifikacijama, a što je u krajnjem imalo za posljedicu optužbe o neregularnosti izbora i dovođenje cijelog izbornog sistema u sumnju.

DNS je stava da je proces objave konačnih rezultata potrebno što prije okončati, čime bi se smanjile tenzije u društvu, a istovremeno omogućilo formiranje vlasti koja bi se mogla posvetiti rješavanju teških političkih i ekonomskih pitanja.

Izražavamo nezadovoljstvo ukupnim izbornim i postizbornim procesom i smatramo da u društvu kao što je naše može izazvati nesagledine posljedice i svjesno izazivanje krize. Nama je potrebna politička stabilnost i stabilne institucije, a DNS će dati puni doprinos u tom pravcu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Pred prepunom salom Centra za kulturu „Semberija“ održana Manifestacija inkluzivnog karaktera „Zajedno možemo sve. Baš sve!“ (foto)

Večeras je u Centru za kulturu Semberija pred prepunom salom organizovana manifestacija inkluzivnog karakterwa pod nazivom "Zajedno možemo...

Gradonačelnik Bijeljine posjetio preduzeće ’’Patriot’’ (foto)

Gradonačelnik Bijeljine posjetio je juče (petak, 02 decembar 2022.) preduzeće ’’Patriot’’ koje zapošljava ratne vojne invalide iz Odbrambeno-otadžbinskog...

NEŠIĆ, DNS: Vukanovićev poslanik nije glasao za kandidata PDP

Lider DNS-a Nenad Nešić komentarisao je glasanje u Narodnoj skupštini Republike Srpske za izbor delegata u Domu naroda...

U Beogradu promovisane knjige o stradanju djece u Srpskoj tokom rata

Monografija "Djeca žrtve rata" i knjiga "Šta su skrivile" autora Nikole Borkovića predstavljene su danas u beogradskom Centru...