DNS: Objavu konačnih rezultata potrebno što prije okončati

Datum:

Share post:

Demokratski narodni savez je dana 21.10.2022.godine održao drugu sjednicu Predsjedništva na kojoj je razmatrao preliminarni izvještaj o postignutim rezultatima na Opštim izborima 2022.godine.

Konstatovano je da nisu ostvareni postavljeni ciljevi, niti kada su u pitanju kandidature za srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske, niti broj poslanika za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Uzimajući u obzir šta se sve dešavalo sa DNS-om od 2018.godine do danas, udarima spolja i iznutra, sa namjerom potpunog uništenja i nestanka sa političke scene, moramo biti zadovoljni što smo ostali parlamentarna stranka na nivou Republike Srpske.

To će nam poslužiti kao dobra pretpostavka za jačanje DNS-a i pripremu stranke za period koji dolazi. U tom smislu izvršićemo značajnu reorganizaciju stranke i prilagoditi je novonastalim uslovima.

DNS izražava žaljenje što su još jedni izbori protekli u velikoj podijeljenosti društva, teškim uvredama i kvalifikacijama, a što je u krajnjem imalo za posljedicu optužbe o neregularnosti izbora i dovođenje cijelog izbornog sistema u sumnju.

DNS je stava da je proces objave konačnih rezultata potrebno što prije okončati, čime bi se smanjile tenzije u društvu, a istovremeno omogućilo formiranje vlasti koja bi se mogla posvetiti rješavanju teških političkih i ekonomskih pitanja.

Izražavamo nezadovoljstvo ukupnim izbornim i postizbornim procesom i smatramo da u društvu kao što je naše može izazvati nesagledine posljedice i svjesno izazivanje krize. Nama je potrebna politička stabilnost i stabilne institucije, a DNS će dati puni doprinos u tom pravcu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Radnik ne posustaje – savladana i Omarska

Lider fudbalskog  šampionata Republike srpske Radnik iz Bijeljine, ne popušta. Večeras su na svom terenu lako porazili poslednjeplasiranu...

Zvezda pobijedila Partizan i plasirala se u finale Kupa Srbije

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sastali su se u polufinalu Kupa Srbije, meč je odigran na stadionu Rajko...

BIJELJINA: ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ u finalu Kupa BiH

ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ iz Bijeljine pobjedom u Mostaru izborio je plasman u finale Kupa BiH za žene u...

U Banjaluci osnovan Nezavisni pokret “Svojim putem“ – Igor Radojičić

Cilj pokreta je,, ističe Radojičić u izjavi BN TV, ponuditi alternativu političkoj sceni Republike Srpske.  „Bićemo da ponudimo alternativu...