ĐURĐEVIĆ: Sredstvima Kompenzacionog fonda asfaltirane 22 od 60 planiranih dionica puteva u Semberiji (video)

Datum:

Share post:

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina, Aleksandar Đurđević i direktor Agrarnog fonda, Zlatan Lazarević, danas su održali konferenciju za medije na kojoj su govorili o sredstvima iz Kompenzacionog fonda koja su usmjerena na ruralni razvoj Semberije.

Đurđević je rekao da su investicijom Vlade Republike Srpske od iznosu od tri miliona KM iz Kompenzacionog fonda u selima Semberije, u proteklih mjesec dana, asfaltirane 22 dionice puteva, od 60 planiranih, koje će biti završene do kraja godine.

Đurđević je istakao da je svaki metar puta urađen na prijedlog izabranih predstavnika mjesnih zajednica koji su rekli šta su prioriteti njihovih sela. Iako je, kako kaže, plasirana priča da su se putevi radili u svrhu izborne kampanje, danas su pokazali da se projekti i dalje sprovode, iako su izbori završeni.

“Projekte vodi Agrarni fond grada koji je sa svojih 14 radnika pokazao Gradskoj upravi kako može i treba da se radi u interesu građana, jer je više puteva u selima asfaltirano za mjesec dana, potpuno besplatno za domaćine, nego što je Gradska uprava uradila za dvije godine sa budžetom od ukupno 130 miliona KM”, naveo je Đurđević, te istakao da je Gradska uprava od početka godine realizovala tek jedan do dva odsto planiranih investicija.

Predsjednici mjesnih zajednica biće pozvani na Javne rasprave kada bude usvojen Nacrt budžeta za 2023.godinu, kada će imati priliku da predlože projekte koji su prioritet. Ukoliko projekti ne budu uvršteni u budžet, Đurđević je rekao da će iste uvrstiti u budžet putem amandmana.

“Neće biti prostora za bilo kakvu špekulaciju, kroz takav rad biće urađeno dosta instrastukturnih projekata”, zaključio je Đurđević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

ŠKOLA NOVINARSTVA SEMBERSKIH NOVINA: Komisija bira najbolje radove

„Semberske novine“, u saradnji sa Aktivom direktora regije Bijeljina, Lopare i Ugljevik, nastavljaju Ljetnju školu novinarstva „Semberskih novina“,...

Nacrt izbornog zakona Srpske izglasan u Narodnoj skupštini (foto)

Dva i po sata iza ponoći, poslanici Narodne skupštine Republike Srpske izglasali su Nacrt izbornog zakona Republike Srpske...

Katolici i protestanti obilježavaju Veliki petak

Katolici, protestanti, anglikanci i brojne manje crkve, Uskrs će praznovati 31. marta. Danas obilježavaju Veliki petak, dan raspeća...

Na današnji dan – 29. mart

Danas je petak, 29. mart, 89. dan 2024. Do kraja godine ima 277 dana. 1461. - U najkrvavijoj bici...