Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine Grada Bijeljina, uputio je inicijativu za izmjenu naziva ulica u Bijeljini, a na zahtjev udruženja Garde „Panteri“. 

“Uputio sam inicijativu koju je Udruženje veterana Garda „Panteri“ uputilo i meni kao predsjedniku Skupštine grada i Gradskoj upravi da se izmijene nazivi ulica u Bijeljini, te da svoju ulicu dobiju general pukovnik Novica Simić, potpukovnik Branko Pantelić Panter, potpukovnik Blagoje Gavrilović, major Ljubša Savić-Mauzer, srpski dobrovoljac Dragan Simeunović-Siki. Naime, radi se o najistaknutijim ratnim komandantima Semberije, dobrovoljcima koji su svojom aktivnošću u ratu najviše doprinjeli da se srpski narod sačuva na ovim prostorima. Inicijativa je sa 27 glasova ZA usvojena, samo dva glasa suzdržanih, to su bili odbornici ispred političkog subjekta SDA“, rekao je Đurđević.

Nakon usvajanja inicijative, dalja procedura je na Gradonačelniku. Naime, obaveza Gradonačelnika je da imenuje komisiju koja će razmotriti prijedloge, uputiti prijedlog Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove koje će dalje u saradnji sa Gradonačelnikom kao predlagačem pripremiti prijedlog odluke i uputiti Skupštni grada koja donosi konačnu odluku po pomenutoj inicijativi.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име