Skupština Grada Bijeljina je na današnjoj 25. redovnoj sjednici Skupštine Grada Bijeljina usvojila nacrte rebalansa budžeta za ovu godinu od skoro 74,4 miliona KM i budžeta za 2024. godinu od 74.654.300 KM.

Predsjednik Skupštine Grada, Aleksandar Đurđević, naglasio je da su svi zakonski rokovi u vezi sa nacrtima probijeni i ukazao da je, imajući u vidu procedure, nacrt rebalansa morao 1. novembra da bude upućen ka gradskom parlamentu.

„To je dugotrajan i komplikovan proces. Jednokratne pomoći za Kabinet gradonačelnika bile 35.000 KM za ovu godinu, a u rebalansu traže 400.000 KM za istu namjenu, što smatram sramotnim. Ova sredstva nisu ta koja su potrebna do kraja godine, nego su utrošena nezakonitim realokacijama, mimo odluke o izvršenju budžeta i mimo Zakona o budžetskom sistemu Republike Srpske. Sve je ovo konstatovao i budžetski inspektor i poenta svega što je rađeno je da se legalizuje“, rekao je Đurđević.

On je naveo da su iz gradskog Odjeljenja za finansije juče, na pripremnom sastanku, rekli da je Nacrt duže od mjesec dana bio u Kabinetu gradonačelnika, te da ne znaju zašto je to tako, s obzirom da su potrošačke jedinice već u septembru dostavile svoje prijedloge i sugestije po pitanju rebalansa budžeta. Đurđević je napominuo i da je pitanje da li će rebalans moći da bude razmatran u ovoj godini.

Đurđević je naglasio da Skupština grada uredno podržava preduzeća koja nisu u njenoj nadležnosti, a sa druge strane Gradska uprava, koja ima obavezu prema finansiranju Doma zdravlja – to ne čini, te ispaštaju sugrađani.

„Ista ili slična situacija je i u Banji Dvorovi“, naglasio je Đurđević i ocijenio da je riječ o evidentnom šovinističkom odnosu Gradske uprave prema gradskim ustanovama u kojima Skupština imenuje direktore i uprave.

ĐURĐEVIĆ: „Iskreno podržavam sve ove ljude koji rade najteže poslove, u lošim uslovima i za najmanje plate“ (foto)

On je naveo da je danas razgovarao i sa radnicima „Komunalca“, prema kojima, kako je naveo, od početka ima korektan odnos.

„Skupština grada im je obezbijedila 300.000 KM, koje im Gradska upava nikada nije uplatila. Za sedam dana održaćemo tematsku sjednicu gradskog parlamenta posvećenu ovom preduzeću“, rekao je Đurđević i naglasio apsolutno jedinstvo svih odbornika za ovu pomoć „Komunalcu“ i tematsku sjednicu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име