Sutra će u Bijeljini biti održana 28. redovna sjednica Skupština Grada Bijeljina na kojoj će se naći ukupno 67 tačaka Dnevnog reda, ukoliko ne bude određenih izmjena i dopuna.

”Od najvažnijih tačaka, svakako, bih izdvojio izvještaje o radu i planove rada javnih ustanova i preduzeća koji će se sutra naći na dnevnom redu od Doma zdravlja, Agrarnog fonda. Semberskih novina, Voda, Banje Dvorovi itd. Uglavnom, veći broj izvještaja će se naći na Dnevnom redu, Skupština će ih razmatrati, što i čini, inače, u skladu sa svojom nadležnošću.  Takođe, veći broj odluka imovinsko-pravnog karaktera će se naći na Dnevnom redu – dva regulaciona plana, Regulacioni plan Industrijska zona i Regulacioni plan Agrotržni centar. Dakle, u pitanju su regulacioni planovi koji se na neki način vežu na autoput, mislim da je značajno iz ugla Grada Bijeljna, da Grad Bijeljina to radi sada u ovoj ranijoj fazi, jednostavno moramo spremno dočekati tu priliku koju imamo i koju smo dobili projektom koji se realizuje sa nekih viših nivoa vlasti – autoput, koji će nas uvezati sa ozbiljnim milionskim tržištima, Beogradom, Novim Sadom, u nekoj kasnoj fazi i sa Banjalukom… U tom smislu važno je da usvajamo planska dokumenta, važno je da pravimo sve preduslove da potencijalni investitori dođu, da otvore nova radna mjesta, da imaju industrijske zone spremne za njih čim autoput krene se radom, odnosno ta dionica koja nas veže sa postojećim autoputem“, rekao je Đurđević za Dešavanja u Bijeljini.

Na Dnevnom redu će se naći informacija Autoputeva Republike Srpske do koje tačke je stigla izgradnja autoputa, koliko je do sad sredstava uloženo, koji je uložio ta sredstva, koji je dio uložila vlada…

„Što se tiče prijedloga odluka izdvojio bih i to da je Gradska uprava, odnosno, Kabinet Gradonačelnika i Direkcija za izgradnju i razvoj su predložili nove zone za parkiranje, da je takav Prijedlog odluka je trenutno na Dnevnom redu da se uvede u strogom centru jedna nova zona, gdje će cijena biti 1,5 KM, da Crvena zona bude 1,20, plava zona 60 pfeninga… Vidjećemo kako će se odbornici o tome izjasniti. Takođe, imamo Prijedlog odluke o zajedničkoj investiciji na lokaciji „Starog buvljaka“, gdje treba da se gradi, između ostalog, i vrtić, gdje bi taj investitor, koji bi gradio u skladu sa projektom koji je već urađen, ako ta odluka bude usvojena, neke svoje kapacitete, a imao bi obavezu da napravi vrtić po projektu Gradske uprave“, istakao je Đurđević i dodao da na Dnevnom redu ima zanimljivih tačaka.

On kaže da, s obzirom na to da je rad Skupštne Grada strogo formalan i javan, poziva sve sugrađane, da, kao i do sada, prate sve ono što radi Skupština Grada.

„Odmah po sazivanju sjednice Skupštine Grada imate mogućnost da pogledate sve materijale, Dnevni red i sve ostalo na sajtu našeg grada. Takođe, imate priliku i mogućnost da upućujete prijedloge, sugestije, kritike, inicijative, pitanja… preko svojih izabranih odbornika i, naravno, putem medija da pratite sam tok sjednice i uživo, upravo, putem portala Dešavanja u Bijeljini. I ovom prilikom želim i da se njima zahvalim od prvog dana na praćenju sjednica Skupštine Grada. Mislim da je važno, imajući u vidu to da se na Skupštama donose one najvažnije odluke koje jedan grad donosi, da je jako važno i bitno da svi građani imaju priliku i mogućnost da imaju uvid u to što se radi. Naravno, do građana je hoće li to pratiti ili ne, ali bitno je da svako ima priluku i mogućnost da može na neki način posredno da učestvuje i u donošenju tih odluka“, zaključio je Đurđević za Dešavanja u Bijeljini.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име