Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević se javnosti obratio javnosti uz pitanje upućeno gradonačelniku Ljubiši Petroviću “Šta su skrivili sportski klubovi u Semberiji, da ih gradska uprava ovako kažnjava?!“ te post prenosimo u cjelosti:

Ponovo pitam: Šta su skrivili sportski klubovi u Semberiji, da ih gradska uprava ovako kažnjava?!

Sportski klubovi u Semberiji u ovoj godini nisu dobili NI JEDNU JEDINU KONVERTIBILNU MARKU OD GRADA BIJELjINA, ni kada su u pitanju redovne tranše koje im svakako sleduju, a ni kada su u pitanju nagrade za posebne rezultate u 2023. godini, koje su predviđene budžetom grada za 2024. godinu.

Sezone su uveliko završene, nove su počele, pogotovo u onim najpopularnijijm (i najskupljim) sportovima, kao što su fudbal, odbojka, rukomet, košarka, kako u seniorima, tako i u mlađim kategorijama. Klubovi, ne samo u ovim sportovima, grcaju u dugovima, računi su blokirani ili ,,nulirani“, pozajmljuje se novac, novac iz džepa vade i oni entuzijasti koji vode klubove, kao i roditelji čija djeca se bave sportom u tim klubovima.

Sportski kolektivi u Semberiji su na ponos našeg grada. Neću pretjerati ako kažem da postižu daleko bolje rezultate od uslova koje imaju i materijalne podrške koju dobijaju. Fantastične rezultate prave zahvaljujući sportskim entuzijastama, ljudima u klubovima, trenerima, roditeljima i naravno radom i trudom sportista. Čime su kod gradske uprave zaslužili da ih ovako kažnjava, zaista mi nije ni najmanje jasno.

Budžet grada je usvojen 29. decembra 2023. godine Skupština Grada Bijeljina je amandmanom na budžet Grada Bijeljina za 2024. godinu, povećala sredstva za sport za 200.000 KM u odnosu na prethodnu godinu, te sada iznose oko 1.600.000 KM, što je značajno uvećanje, koje bi trebalo da barem u nekoj mjeri olakša funkcionisanje sportskih klubova u našem gradu.

Gradonačelnik je putem svog fejsbuk naloga najavio da će isplata tranši za sportske klubove biti do 20. avgusta, što je samo po sebi apsurdno iz nebrojeno mnogo razloga, i taj samozadati i nerazumni rok je istekao, a iz gradske uprave ni traga ni glasa, niti jedne jedine marke za naše sportske klubove.

A oni grcaju, dave se. A gradska uprava za to vrijeme vjerovatno sprema neki novi bombastični obračun putem medija i društvenih mreža, od kojeg će koristi imati NIKO.

I tako sve dok i poslednji sportski entuzijasta u sportskim klubovima ne kaže hvala i doviđenja, dosta je bilo.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име