ĐURĐEVIĆ: Spomenik u centru grada dječaku Slobodanu Stojanoviću (foto)

Datum:

Share post:

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević saopštio je da je njegova inicijativa za postavljanje spomen-biste dječaku Slobodanu Stojanoviću dopunjena na zahtjev Gradske uprave, tako da više nema prepreka za odobrenje lokacije na kojoj će biti postavljen ovaj monumentalni spomenik.

Đurđević je podsjetio da je Skupština grada Bijeljina na sjednici 24. avgusta usvojila njegovu inicijativu da se u centru grada na adekvatno mjesto postavi spomen-bista dječaku Slobodanu Stojanoviću koji je svirepo ubijen u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

UBILA DJEČAKA KOD ZVORNIKA: Elfeta Veseli pravosnažno OSUĐENA na 13 godina zatvora 

“Izrada spomenika, svi radovi oko postavljanja spomenika i montaže su dar porodice Mirković iz Bijeljine, kojima se i ovom prilikom neizmjerno zahvaljujem. Bronzani reljef je finansirala Boračka organizacija Republike Srpske”, objavio je Đurđević na “Fejsbuku”.

Na spomenik su uklesane poruke umnih ljudi, znamenitih pjesnika, između ostalih Matije Bećkovića, Ljubivoja Ršumovića, Milovana Vitezovića i drugih.

“S obzirom na to da je dječaka Slobodana Stojanovića kanonizovala Srpska pravoslavna crkva, to je i dodatni razlog da ovo obilježje kao simbol stradanja djece u ratu bude postavljeno u centru Bijeljine”, dodao je Đurđević.

Dvanaestogodišnjeg dječaka Slobodana Stojanovića u ljeto 1992. godine u okolini Zvornika svirepo je ubila pripadnik tzv. Armije BiH Elfeta Veseli.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

USVOJEN Izborni zakon Republike Srpske

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je na Trinaestoj posebnoj sjednici Izborni zakon Republike Srpske. Za Izborni zakon glasao je...

Na današnji dan prije 32 godine ODBRANJENA vojna fabrika „Pretis“

Iz Udruženja građana boraca i njihovih potomaka Treće sarajevske brigade VRS izdato je saopštenje o istorijskim događajima iz...

PETROVIĆ: Regulacioni planovi Bijeljine na javnoj raspravi – privredni razvoj se nastavlja (foto)

Danas je u Gradskoj upravi održan sastanak na temu izrade regulacionih planova „Agro-tržni centar“ i „Industrijska zona 4“...

ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: Srpska zvala, narod se odazvao – ne priznajemo nikakve lažne rezolucije (foto)

Republika srpska zvala, narod se odazvao - sa veličanstvenog skupa poručeno: ne priznajemo nikakve lažne rezolucije Oko 50 000...