ĐURĐEVIĆ, SNSD: Odbornici usvojili rebalans budžeta za 2022., uz manje promjene putem amandmana, u odnosu na ukupan predloženi budžet (foto,video)

Datum:

Share post:

Povodom današnje 17. sjednice Skupštine Grada bijeljina na svom FB nalogu oglasio se i odbornik SNSD Bijeljina, ujedno i predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević čiji post prenosimo u cijelosti:

Na današnjoj sjednici Skupštine grada Bijeljina između ostalog razmatralo se o prijedlogu rebalansa ovogodišnjeg i nacrta budžeta za narednu godinu. Oba ova strateška dokumenta za grad Bijeljinu su usvojena.

Odbornici Skupštine grada Bijeljina usvojili su rebalans budžeta za ovu godinu, uz manje promjene putem amandmana, u odnosu na ukupan predloženi budžet.

Navedenim amandmanima su između ostaloga povećana sredstva za isplatu podsticaja poljoprivrednicima, obezbjeđena sredstva za isplatu jednokratne pomoći penzionerima sa minimalnom penzijom, obezbijeđena pomoć institucijama i preduzećima grada Bijeljina, podršci zapošljavanju mladih, aportskim klubovima, te udruženjima od opšteg interesa za Grad.

https://www.facebook.com/102818080059612/posts/pfbid02rCW8f8wXv4pScadrCrtvbVbmf38V5kssGrvR3UjEik8k9rMYCqzzgX4CwfMQ9hBLl/?mibextid=Nif5oz

Takođe, ni jedna stavka u budžetu nije umanjena ispod nivoa koji je odobren odlukom o budžetu grada Bijeljina za ovu godinu, a za najveći dio budžetskih stavki je odobreno povećanje.

Kada su u pitanju rashodi za lična primanja u GrU Bijeljina, Skupština grada je usvojila povećanje ove stavke u iznosu od 784 600 KM, čime će ukupan iznos predviđen za rashode za lična primanja u GrU Bijeljina iznositi 11 674 100 KM što je iznos i više nego dovoljan za sve plate zaposlenih na neodređeno vrijeme u GrU Bijeljina, kao i onih koji su angažovani po ugovorima o radu na određeno vrijeme i drugim osnovama, u skladu sa Zakonom, prije svega članom 69. Zakona o lokalnoj samoupravi koji glasi: ,,Ukupan broj zaposlenih na određeno vrijeme i lica angažovanih po drugim osnovima u gradskoj, odnosno opštinskoj, upravi ne može biti veći od 10% zaposlenih na neodređeno vrijeme.

SG BIJELJINA: Usvoji rebalans budžeta za tekuću i nacrt budžeta za narednu godinu (foto, video)

Nažalost, Skupština grada Bijeljina je jednoglasno konstatovala da je od strane Gradonačelnika, kao poslodavca, došlo do značajnog prekoračenja predviđenog iznosa rashoda za lična primanja u GrU Bijeljina koja su odobrena prilikom usvajanja budžeta grada Bijeljina za 2022. godinu, te da je na osnovu dokumentacije dobijene od strane Odjeljenja za finansije grada Bijeljina, Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske i Poreske uprave Republike Srpske – Bijeljina, jasno da je do toga došlo grubim kršenjem zakona od strane Gradonačelnika, prije svega kršenjem člana 69. Zakona o lokalnoj samoupravi Republike Srpske, a što je prouzrokovalo ozbiljnu finansijsku štetu za budžet grada Bijeljina.

ANKA TODOROVIĆ (SDS) o glasanju odbornika PDP: KUPOVINA-PRODAJA-UZIMALA DAVALA! (video)

Na sjednici Skupštine, odbornici su usvojili i prijedlog o izmjeni odluke o posebnoj novčanoj naknadi radnicima u oblasti primarne i sekundarne zdravstvene zaštite koji pružaju usluge kovid pacijentima, kojim su obezbijeđena novčana sredstva za radnike dijaliznog centra, centra za transfuziju i zavoda za medicinu rada i sporta, te niz drugih odluka imovinsko – pravnog karaktera.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PODRUČNA PRIVREDNA KOMORA BIJELJINA: Održana stručna radionica iz oblasti sajber bezbjednosti (video)

U Bijeljini je održana stručnu radionica pod nazivom ”Sajber bezbjednost i inovativne mrežne tehnologije u industriji – Izazovi...

Šta slijedi nakon što je NS RS donijela Izborni zakon Srpske?

Poslanici većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojili su u noći sa četvrtka na petak novi Izborni zakon...

VUKANOVIĆ: Ljudi iz Srbije da se ne miješaju u političke prilike u Srpskoj (video)

Nebojša Vukanović, ispred Liste za pravdu i red na NSRS obratio se predsjedniku NSRS, Nenadu Stevandiću, kritikujući činjenicu...

Sergej Barbarez novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Barbarez je naslijedio Savu Miloševića koji nije produžio ugovor nakon što selekcija BiH nije uspjela izboriti plasman na...