ĐURĐEVIĆ: Skupštinska većina neće dozvoliti najavljeno poskupljenje komunalnih usluga AD “Komunalca“ (video)

Datum:

Share post:

Klub odbornika SNSD Bijeljina danas je održao konferenciju za medije na kojoj se osvrnuo na održanu sjednicu Skupštine grada.

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević rekao je da skupštinska većina neće dozvoliti najavljeno poskupljenje komunalnih usluga AD „Komunalca“ na štetu sugrađana, iako su odbornici usvojili izvještaj o radu ovog gradskog preduzeća, kao i plan poslovanja za ovu godinu.

Ovom prilikom, Đurđević je istakao da su usvajanjem izveštaj o radu ovog preduzeća i plana poslovanja pokazali da nema nikakvih opstrukcija skupštinske većine iako je gradonačelnik Ljubiša Petrović imenovao upravu ovog preduzeća.

„Ono što je sporno to je da smo dobili informaciju iz Poreske uprave da je `Komunalac` zaposlio 34 nova radnika u ovoj godini. To nije prikazano u ovim jer nije ni bilo predmet izvještaja“, naveo je Đurđević.

TESTNA REKLAMA

On je objasnio da je direktor „Komunalca“ na Skupštini najavio da će ići u pravcu povećanja komunalnih usluga za građane, ali nakon izbora.

„Poručujem da Skupština grada neće dozvoliti bilo kakvo povećanje cijena komunalnih usluga. Nemojte zapošljavati prekomjerno ljude, nemojte da finansijski teret prijema, koji su uglavom stranački, preliva na sugrađane. Nećemo to dozvoliti“, naveo je Đurđević na današnjoj konferenciji.

Đurđević je rekao da su na sjednici gradskog parlamenta u srijedu, 24. avgusta, razmatrali niz izveštaja o radu gradskih preduzeća, te dodao da je usvojen izveštaj o radu i poslovanju „Gradske Toplane“, kao i plan rada za ovu godinu.

„Iz Toplane su dostavili i plan resturkuriranja preduzeća, koji je i podržan. Stanje u Toplani se mora promijeniti. Ove godine smo imali više od 600.000 KM dotacija za ovo preduzeće. Inistiraćemo da se ono postavi na “zdrave noge”, naveo je on, te podsjetio da izvještaj o poslovanju za 2021. godinu “Vodovoda i kanalizacije” nije usvojen zbog negativnog poslovanja od 1,6 miliona KM.

„Data im je garancija za kredit od 3,8 miliona KM koji oni u dva navrata nisu uspjeli da realiziuju. Imate garanciju grada koja je 100 odsto naplativa i niste u mogućnosti da ispregovorate sa bankama da se jave na tender“, naveo je Đurđević.

On je istakao da je usvojen i prijedlog odluke o dodjeli priznanja povodom Dana grada Bijeljina – 24. septembra, kada će biti održana i svečana sjednica i uručene nagarde i priznanja za 20 nagrađenih.

Đurđević je istakao da je Povelja grada Bijeljina pripala Njegovom preosveštenstvu episkopu tuzlanom-zvorničkom Fotiju za nemjerljiv doprinos u razvoju i očuvanju srpske kulture i duhovnosti, koji je svojim dobrotvonim, književnim i društveno-korisnim radom uticati na sveukupni društveni život grada.

Govoreći o nacrtu rebalansa budžeta koji se ovoga puta nije našao na sjednici, iako, kako kaže Đurđević, ima dopis da je dobijena saglasnost za ovaj nacrt. On je istakao da mu je nejasno zašto nacrt rebalansa budžeta nije dostavljen u skupštinsku proceduru.

„Vidjećemo da li će zbog tog propusta ispaštati neko od budžetskih korisnika. Skupština će, ako bude bilo potrebe, održati sjednicu samo o toj temi, aiko je to propust nekog drugog“, naveo je Đurđević, te pozvao sve da rade svoj posao, u okviru svojih nadležnosti.

Đurđević je takođe podsjetio da je usvojen i niz odluka imovinsko-pravnog karaktera, kao što je odluka kojom je realizovana odluka Vlade Srpske kojom je put Ljeljenča-Čađavica proglašena za magistralni put i sada njegovo održavanje prelazi na „Puteve Republike Srpske“.

Takođe, usvojen je i prijedlog odluke koji se odnosi na javnu prodaju nepokretnosti u mjesnoj zajednici Amajlije, prema kojoj bi trebalo da sva sredstva dobijena od prodaje nepokretnositi u ovom mjestu tu i ulažu, u dogovoru sa Savjetom mjesne zajednice.

„Savjetima mjesnih zajednica moramo vratiti dignitet, to mjesto mora biti mjesto odlučivanja“, naveo je Đurđević na konferenciji za medije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

VOJIN MITROVIĆ: IZBORI 2. OKTOBRA NISU OBIČNI NEGO REFERENDUM ZA ILI PROTIV RS

Nosilac poslaničke liste SNSD iz Izborne jedinice šest Vojin Mitrović poručio je večeras u Gornjem Magnojeviću da izbori...

TRIBINA SNSD U MAGNOJEVIĆU: GRAĐANI ZNAJU VAŽNOST IZBORA ZA REPUBLIKU SRPSKU

Nosilac poslaničke liste Saveza nezavisnih socijaldemokrata za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice šest Vojin Mitrović poručio...

PETROVIĆ: Sugrađani, podržite sutra Centralni miting SDS, PDP i Pokreta za pravdu i red na bijeljinskom Gradskom trgu (video)

Nosilac liste SDS za narodnog poslanika u NSRS za Izbornu jedinicu 6, Ljubiša Petrović poziva sve sugrađane Bijeljine...

BIJELJINA: Nikad nije kasno početi s novom vrstom sporta

Nikad nije kasno početi s novom vrstom sporta - Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Grada...