ĐURĐEVIĆ: Projekat ruralnog razvoja Semberije realizovan u ekspresnom roku (foto,video)

Datum:

Share post:

Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine Grada Bijeljina danas je održao konferenciju za medije, zajedno sa direktorom Agrarnog fonda, Zlatanom Lazarevićem, na kojoj je jedna od glavnih tema bila realizacija projekta ruralnog razvoja Semberije.

Đurđević je istakao da je upravo završen projekat ruralnog razvoja Semberije, koji realizuje Agrarni fond uz podršku Vlade Republike Srpske i Kompenzacionog fonda. Projekat je realizovan u roku od pet mjeseci.

„Posebno želim istaći da smo kolega Lazarević i ja redovno održavali sastanke sa svim Savjetima mjesnih zajednica i da nijedan metar puta ili nijedna sijalica nije postavljena mimo Savjeta mjesnih zajednica. Apsolutno sve što se radilo u našim selima bilo je prema zahtjevima i prioritetima Savjeta mjesnih zajednica“, rekao je Đurđević.

On je takođe naglasio da se neistinite priče da se projekat pokrenut zbog proteklih Opštih izbora.

„Projekat je realizovan nakon izbora, sve što je obećano je i urađeno. Na taj način, mislim da mi (Skupština Grada) i Agrarni fond gradimo povjerenje sa svim ljudima u mjesnim zajednicama“, kaže Đurđević.

Đurđević je iskoristio priliku da se zahvali Agrarnom fondu, koji je sa malim brojem zaposlenih ljudi, uspio da u ekspresnom roku realizuje projekat ruralnog razvoja uz podršku Vlade RS i Kompenzacionog fonda koji su obezbjedili finansijska sredstva.

Kada je riječ o podsticajima u poljoprivrednoj proizvodnji, Đurđević je rekao da je djelovanjem Skupštine grada, odnosno, skupštinske većine, podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji povećan sa 1,1 milion maraka na 2,7 miliona.

„Podsticaji su povećani na inicijativu Skupštine grada, odnosno, usvajanjem amandmana od strane odbornika u Skupštini Grada. S obzirom da je Semberija poljoprivredni kraj, mi ćemo uvijek biti tu za naše poljoprivrednike. Smatram da su ova dva primjera jasni dokazi da Skupština Grada radi u  interesu svih ljudi koji žive ovde“, kaže Đurđević, te dodaje da u narednom periodu planiraju značajna izdvajanja za podsticaje u poljoprivrednoj proizvodnji.

Predsjednik Skupštine Grada Bijelijna najavio je da će uskoro održati konferenciju za medije na kojoj će predstaviti i grafički prikazati djelovanje Skupštine u protekle dvije godine.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

ADVOKAT STOJANOVIĆ: Još ima vremena za diplomatsku borbu protiv rezolucije o Srebrenici- Republika Srpska je trajna kategorija

„Poruka Njemačke je vraćamo vam za ono što govorite za Šmita“ Stojanović tvrdi da još ima vremena za...

SPC i vjernici danas obilježavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovjedniku

Pravoslavni vjernici i Srpska pravoslavna crkva danas obilježavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovjedniku. Drug i stradalnik svetog Prokopija Dekapolita....

Dnevni horoskop za 25. april

OVAN POSAO: Puni ste elana i optimizma i zato vam na poslu baš sve ide od ruke. LJUBAV: Iskren...

PET MAGAZIN: Mačke su čudo evolucije – imaju super čula

Možemo čak bez bojazni reći da su mace čudo evolucije s obzirom na to da uprkos pripitomljavanju njihova...