ĐURĐEVIĆ: Prijetnja Dodiku – prijetnja cijelom srpskom narodu

Datum:

Share post:

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević najoštrije je osudio poziv na ubistvo ili političku eliminaciju novoizabranog predsjednika Republike srpske Milorada Dodika, lidera najjače političke organizacije srpskog naroda zapadno od Drine, koju je izrekao novinar Senad Hadžifejzović.

„Prijetnja nije upućena samo Dodiku, nego cijelom srpskom narodu, jer je Dodik izabrani predstavnik koji vjerno artikuliše stavove svog naroda, zbog čega i pobjeđuje na svim izborima posljednjih 16 godina“, izjavio je Đurđević Srni.

Đurđević je rekao da eksponentima političkog Sarajeva i stranih interesa ne trebaju lideri poput Dodika, nego poslušnici koji će sprovoditi njihove politike.

„Nažalost, takve su našli među rukovodiocima opozicije, otuđene od naroda i svog članstva u kom ima mnoštvo dobrih, poštenih ljudi i patriota“, ocijenio je Đurđević, koji je član Glavnog odbora SNSD-a iz Bijeljine.

On smatra da je djelovanje opozicije usmjereno na sluđivanje srpskog naroda.

„Izražavam i ozbiljnu bojazan da je najnoviji cirkus u vezi sjednice Centralne izborne komisije BiH, ponašanje Jelene Trivić, prvaka SDS-a i PDP-a, /Nebojše/ Vukanovića ili gradonačelnika Bijeljine /LJubiše/ Petrovića, koji sada izigravaju žrtve, uz asistenciju njemačkog građanina Kristijana Šmita i Ambasade SAD u BiH, samo novi pokušaj sluđivanja srpskog naroda u BiH iza kojeg može slijediti novi pokušaj okretanja Srba na Srbe u Republici Srpskoj“, upozorio je Đurđević.

Prema njegovim riječima, površnost, neznanje, lakomislenost i dvoličnost ponašanja gradonačelnika Bijeljine, koji je kao ključni potez opozicije naveo kuknjavu Šmitu, neuspjelom kolonijalnom upravniku kojeg Republika Srpska ne priznaje, više ne zaslužuje nikakav komentar.

Đurđević ističe da je jedini garant opstanka srpskog naroda zapadno od Drine sloga i jedinstvo svih političkih faktora.

„Vrijeme je da članovi opozicionih partija preispitaju odgovornost svojih rukovodstava za katastrofalne politike i izborne rezultate, i pokušaju da iznjedre nove snage sposobne za unutarsrpski dijalog o najvažnijim nacionalnim pitanjima Srba zapadno od Drine“, zaključio je Đurđević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Fudbaleru Zvijezde 09 Salimanu Kayodeu ponude na stolu iz zemlje i inostranstva (foto)

Fudbaleru Zvijezde 09 Salimanu Kayodeu ponude na stolu iz zemlje i inostranstva Fudbaleri Zvijezde 09 juče su zabilježili veoma...

MILIČEVIĆ: Na putu smo da obezbijedimo da na izbore izađemo kao Srpska demokratska stranka

Saopštenje za javnost SDS RS prenosimo u  cjelosti: SDS je na putu rješavanja i tehničkih problema vezanih za izlazak...

CACANOVIĆ: Čestitam OK ’’Radnik’’ Bijeljina – političari da se više ne reklamiraju preko sporta

Odbojkaši Radnika iz Bijeljine su odbranili titulu prvaka Bosne i Hercegovine, a sportski uspjeh im je preko svog...

DODIK: Rezolucija o Srebrenici, ako bude usvojena, definitivno će sahraniti BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da rezolucija o Srebrenici, ako bude usvojena u Generalnoj skupštini UN,...