Drugog avgusta, formalno su se obratili i Gradonačelniku Bijeljine i Odjeljenju za društvene djelatnosti i Direkciji za izgradnju i razvoj grada koji „gazduju“ najvećom salom u Gradu Bijeljina sa zahtjevom da se odobri zakup za održavanje Skupa „Branimo Srpsku“, ali odgovora nije bilo ni do danas, rekao je predsjednik Skupštine Aleksandar Đurđević.

„Bili smo prinuđeni da obezbijedimo drugu salu koja je nešto manja. Ne mogu da shvatim i da vjerujem da je održavanje skupa „Branimo Srpsku“ koji nije stranački, da je problem održavanje u Bijeljini koja se nalazi u Republici Srpskoj, ali nisam uopšte iznenađen tim postupkom“, istakao je Đurđević i dodao:

„Moram priznati da nisam uopšte iznenađen takvim postupkom imajući u vidu da je ovdje i Kristijan Šmit primljen sa visokim počastima, da je Šefik Džaferović primljen sa velikim počastima, a da Gradonačelnik kaže da granica između Republike Srpske i FBiH ne postoji, iako je jasno utvrđena Dejtonskim mirovnim sporazumom i jasno je da se on jasno stavio na stranu zapadnih agentura i probosanskih snaga“, zaključio je Đurđević.

Kako kaže, prateći sve te postupke ne iznenađuje ga Petrovićevo ponašanje, ali da sve to neće spriječiti sugrađane da se odazovu tom skupu u velikom broju.

On je pozvao građane da u četvrtak, 16. novembra, u 19.00 časova dođu u salu Osnovne škole „Vuk Karadžić“ kako bi svi zajedno poslali jasnu poruku da ne daju imovinu Republike Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име