ĐURĐEVIĆ: NARODNIM JEDINSTVOM NASUPROT POLITIKAMA PODJELA I UCJENA

Datum:

Share post:

„Pismo građanina Kristijana Šmita upućeno juče CIK BiH u kojem joj pokušava dati saglasnost ne samo za ponovno brojanje nego i za eliminaciju pojedinih učesnika u ponovljenom izbornom procesu u potpunosti ogoljava ciljeve postizbornog cirkusa u režiji SDS, PDP i njihovih kadrova u CIK BiH“ upozorio je danas predsjednik Skupštine grada Bijeljine Aleksandar Đurđević.

Predsjednik skupštine drugog po veličini grada u Republici Srpskoj ovom je izjavom osnažio sve jače sumnje da strani faktori u BiH preko ponovnog brojanja glasova i nezakonitih prijetnji, u stvari pokušavaju ucijeniti poziciju ili ohrabriti opoziciju u Republici Srpskoj da pristanu na povlačenje poteza koji će biti u interesu stranih faktora, a ne srpskog naroda u BiH.

„Ličnosti kao Vukanović, Šarović i Borenović insistiraju na podjelama i stvaranju atmosfere ostrašćenih sukoba u Republici Srpskoj umjesto postizanja društvenog dogovora o najvažnijim pitanjima za srpski narod, čime dovode do destabilizacije i otvaranja prostora za uplive raznih faktora koji rade na štetu srpskog naroda dajući im prostor da stvaraju politički cirkus, krše i zakone i ruše izbornu volju“ rekao je Đurđević.

Đurđević je pozvao građane da se masovno okupe na mitingu 25. oktobra u Banja Luci kako bi izrazili opredjeljenje za snažnu, stabilnu i jedinstvenu Republiku Srpsku i poslali poruku da na ovom prostoru nema mjesta mešetarenju i stvaranju bilo kakvih podjela.
„Naš cilj je da se na svenarodnom saboru jasno potvrdi opredjeljenost za zaštitu samouprave i svih nadležnosti Republike Srpske koje su joj date na međunarodnom nivou, uključujući i pravo da sami odlučujemo o našoj slobodnoj volji i svojoj sudbini. To će biti manifestacija snage narodnog jedinstva, nasuprot politikama podjela i sukoba Vukanovića, Šarovića i Borenovića. Mi smo složan narod, znamo šta hoćemo i znaćemo se i sada odbraniti“ rekao je Đurđević.

TESTNA REKLAMA

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

U Srpskoj rođeno 30 beba – 19 djevojčica i 11 dječaka

U porodilištima u Republici Srpskoj u posljednja 24 časa rođeno je 30 beba, i to 19 djevojčica i...

PROBLEM SA STRUJOM naselja Knez Ivo od Semberije – ELEKTRO BIJELJINA: Riješićemo problem (video)

Stanovnici naselja Knez Ivo od Semberije obratili su se portalu Dešavanja u Bijeljini kako bi iznijeli u javnost...

NEŠKOVIĆ (SDS) IZABRAN ZA DELEGATA U DOMU NARODA PS BiH

Posalnik SDS Želimir Nešković iz Lopara, na današnjoj Posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, je izabran za delegata...

BIJELJINA: Organizovana regionalna konferencija „Sigurne zajednice za sigurnu budućnost građana“ (foto)

Danas su u Bijeljini, u okviru Projekta jačanje otpornosti na prirodne katastrofe i unapređenje strategija pripravnosti (PREPS) u...