ĐURĐEVIĆ: Gradonačelnik je, očigledno, zaboravio da je Gradonačelnik svih građana Bijeljine

Datum:

Share post:

Neodmjereni ispadi nosioca liste SDS za Narodnu skupštinu Republike Srpske i aktuelnog gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića, neprimjereni javnom prostoru i političkom dijalogu nameću pitanje njegovog shvatanja javne funkcije koju obavlja i političke kampanje zasnovane na uvredama i šovinizmu, rekao je  Predsjednik Skupštine grada Bijeljina i član Glavnog odbora SNSDa Aleksandar Đurđević.

Đurđević je podsjetio da je Petrović političku kampanju započeo kada se kao gradonačelnik građanima obratio riječima da će se ,,u oktobru svačiji trag vidjeti“ što je shvaćeno i kao poruka da one koji ne podrže njegovu opciji smatra nekim ,,zvijerima“, koje će ,,ostaviti trag“.

„Petrović je imao niz ispada u kojima je kao gradonačelnik i odbornike nazivao gladnim hijenama i zločincima. Sada kao politički kandidat, one stranke koje mu se ne sviđaju naziva ,,sektom“, dok istovremeno kao gradonačelnik direktorima gradskih ustanova, poput Agrarnog fonda javno prijeti riječima „sat otkucava tika-tak“ što je potpuno neprimjereno“ rekao je Đurđević.

Đurđević je istakao da je među strankama koje zagovaraju različite politike razvoja Semberije i Bijeljine potrebno međusobno uvažavanje u javnom prostoru, kao i uvažavanje građana koji su glasali za te politike.

TESTNA REKLAMA

„Za SNSD je na izborima glasalo od 12 000 do 18 000 građana. Za pojedine kandidate SNSD i preko 25 000 građana. Za sve partije Koalicije „Dogovor za Bijeljinu“ i preko 30 000 građana. Da li su oni zaslužili da ih samozvani „narodni gradonačelnik“, koji se očito zaboravlja u izbornoj kampanji, naziva sektom i tako pokušava javno etiketirati“ upitao je Đurđević, ocjenjujući da se radi o vrsti šovinističkog ispada.

Đurđević je, sa žaljenjem konstatovao, da je Ljubiša Petrović, usled kampanje ili drugih – njemu znanih razloga, očigledno zaboravio da je gradonačelnik svih građana Bijeljine, bez obzira na politička uvjerenja.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

MIGRANTI u Bijeljini – Sve ih više i u Hercegovini

Migranti su opet zaprijetili granicama BiH. Zadnjih dana sve više naviru na sjeveroistoku i sjeverozapadu. Graničari kažu da...

PETROVIĆ: ’’Sistem te laže, ne veruj šta ti kaže, ovaj život je borba, od rođenja do groba, zato ustani odmah!’’

Srpska demokratska stranka, Partija demokratskog progresa i Pokret za pravdu i red Nebojše Vukanovića organizovali su mirne proteste...

MALETIĆ otvorio danas Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2022“

Pomoćnik ministra poljoprivrede Zoran Maletić otvorio je danas Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2022“ na kojem učestvuju stručnjaci iz...

LOPARE: JOVANI – SLAVA CRKVE U TOBUTU

U Tobutu kod Lopara obilježen je praznik Začeće Svetog Jovana Krstitelja – Jovani, krsna slava tobutske crkve Svetog...