ĐURĐEVIĆ: Skupština stvorila uslove za razvoj grada i podršku sugrađanima (foto, video)

Datum:

Share post:

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević izjavio je danas da je za dvije godine rada ova skupština stvorila sve uslove za razvoj grada i podršku sugrađanima, ali da Gradska uprava nije realizovala većinu odluka i inicijativa.

„Veoma mali broj skupštinskih inicijativa je realizovan, na veći broj nije ni odgovoreno, iako je odbornike birao narod Semberije i takvo ponašanje nije nepoštovanje prema 31 odborniku, nego prema građanima koji su ih birali“, rekao je Đurđević na konferenciji za novinare.

Kao primjer je naveo projekat uvođenja LED rasvjete u Bijeljini za koji je obezbijeđeno dva miliona KM, a za dvije godine nije zamijenjena nijedna sijalica, iako bi to omogućilo uštedu na stavci javne rasvjete za koju se iz gradskog budžeta godišnje izdvaja 1,1 milion KM.

„Inflacija je pojela veći dio novca i to je primjer milionske štete za grad koja je nastala zbog nerada Gradske uprave“, istakao je Đurđević.

On je zaključio da Skupština grada nije kočnica razvoja Bijeljine i naveo da je od 400 tačaka dnevnog reda koje je gradonačelnik Ljubiša Petrović predložio usvojeno njih 373 ili 93 odsto, za čiju je dalju realizaciju nadležna Gradska uprava.

„Bio bih sretan da smo na sjednicama imali po 50 ili 100 tačaka dnevnog reda, što bi bio znak da Gradska uprava radi pojačanim tempom, da se u ovom gradu realizuje dosta konkretnih projekata, ali to nije bio slučaj“, rekao je Đurđević.

Prema njegovim riječima, Skupština grada je na svojim sjednicama usvojila sve strateške oduke i planove u interesu grada i sugrađana.

„Bijeljina je možda jedini grad u Republici Srpskoj gdje postoji ova vrsta dvojnosti vlasti, da skupštinska većina i gradonačelnik nisu iz iste političke opcije, a redovno je dobijala budžete, rebalanse budžeta i apsolutno sve preduslove da gradska vlast funicioniše“, naglasio je Đurđević.

On je kao značajniji projekat koji je obezbijeđen skupštinskom odlukom i realizovan putem Agrarnog fonda, uz podršku Vlade Republike Srpske, naveo ulaganje tri miliona KM u razvoj sela Semberije, kao i povećanje podrške poljoprivrednicima iz gradskog budžeta na 2,7 miliona KM, umjesto 1,1 milion KM koliko su zatekli na početku mandata Skupštine grada.

Đurđević je rekao da je u prethodne dvije godine Skupština grada Bijeljina usvojila i odluke o finansijskoj podršci za novorođenu djecu, subvencije za boravak djece u privatnim vrtićima, kao i jednokratnoj podršci penzionerima sa minimalnom penzijom.

„Značajno su povećana sredstva za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, vaspitno-obrazovne i ustanove kulture u gradu, pružena podrška za sve institucije i preduzeća čiji je osnivač grad, povećana izdvajanja za sportske klubove“, istakao je Đurđević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RAZVOJNA AGENCIJA BIJELJINA: Za podsticaj razvoja privrede planirano 400.000 KM

Razvojna agencija Bijeljine plasiraće u toku godine 400.000 KM za podsticaj razvoja privrede, navedeno je u programu rada...

BIJELJINA: Sve spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici „Sveti Vračevi“

Sve je spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici "Sveti Vračevi" U petak, 31.03.2023. U godini JZU Bolnica "Sveti...

VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA – KUCNUO JE ČAS

GEOTERMALNI IZVORI - BOGATSTVO BIJELJINE - VRIJEME JE DA BOGATSTVO ISKORISTIMO VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA - KUCNUO JE...

BOLNICA BIJELJINA: BEZ LISTI ČEKANJA KOD KARDIOLOGA (video)

Kardiolozi bijeljinske bolnice dobrovoljno su donijeli odluku da tokom ove sedmice, bez finansijske nadoknade, rade duple smjene kako...