ĐURĐEVIĆ: Ako Petrović ne prihvata predsjednika Republike Srpske, ne prihvatamo ni mi Gradonačelnika

Datum:

Share post:

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević, komentarišući konferenciju za medije Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića rekao je da Petrović nije ni prvi ni posljednji Gradonačelnik koji opstruiše proces svog opoziva.

„On nema mehanizme da to uradi. Do izjašnjavanja građana će doći, kao i u svim lokalnim zajednicama gdje je pokrenut proces opoziva. Ovi javni istupi koje imamo, neviđeni pritisci na Komisiju koja mora biti nezavisna, neutralna… ne smije kao zainteresovana strana raditi ovo što radi – pritiskati, podnositi krivične prijave… on pokazuje veliki strah i paniku i Gradonačelniku je, takođe, jasno da će opoziv uspjeti i da će se građani izjasniti da on ne ostane na svojoj funkciji“, rekao je Đurđević.

GRADONAČELNIK BIJELJINE: Dvije krivične prijave protiv predsjednika GIK Dijane Savić Božić (foto)

On je objasnio da sredstva za postupak opoziva moraju da postoje, s obzirom da planirana sredstva za opoziv nisu bila predmet realokacije na sjednici Skupštine Grada.

„Usvojen je Budžet Grada za 2023. godinu, usvojena je Odluka o izvršenju budžeta gdje je navedeno kako se provode te relokacije, što definiše i Zakon o budžetskom sistemu. Skupština daje odobrenje za svako relokaciju i nijednu jedinu relokaciju nismo imali na Skupštini Grada, tako da su sva sredstva koja su definisana Odlukom o postupku opoziva na raspolaganju. Nijedan opoziv ne bi mogao da se provede ako bi neko čiji je opoziv pokrenut, znači zainteresovana strana, bio u mogućnosti da kaže da ne da novac za opoziv. Izborni zakon je tu jasan, ovlaštenja Komisije su apsolutna, potpuno je nezavisna i od Gradonačelnika i od Skupštine i bilo koga ima ovlaštenje da dovede ovaj proces od početka do kraja“, istakao je Đurđević.

GRADONAČELNIK BIJELJINE: Republika Srpska nema predsjednika, mi imamo CIK predsjednika (video)

Gradonačelnik Bijeljine je na konferenciji za medije istakao da Republike Srpska nema predsjednika, što je predsjednik Skupštine prokomentarisao na sljedeći način:

„To je još jedan apsurd. Ista ta CIK je potvrdila i mandat Gradonačelnika Grada Bijeljina, pa ako za njega ne postoji predsjednik Republike Srpske, onda za nas ne postoji Gradonačelnik Grad Bijeljina i kroz formalne procedure će se to i potvrditi da većina građana misli tako“, naveo je Đurđević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Zatvoreni 22. „Dani komedije“ – Najbolji banjalučki „Hrkači“

Pozorišni festival “Dani komedije”, 22. po redu, otvoren je 27. marta u Bijeljini predstavom “Hrkači” Narodnog pozorišta Republike...

SRETEN VUČKOVIĆ: Na području Semberije planirano je da ove godine bude zasijano oko 32.500 hektara zemlje (video)

Sreten Vučković, načelnik Odjeljenja za poljoprivredu po ovlaštenju Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića, za portal Dešavanja u Bijeljini govorio...

Francuska arhitektura u Bijeljini

Sinoć je u Galeriji Centra za kulturu „Semberija“ otvorena izložba posvećena francuskoj arhitekturi, kao završni događaj prvih Dana...

Sedma „Primavera“ u Bijeljini (foto)

U Etno-selu „Stanišići“ u toku je sedmi međunarodni muzički festival „Primavera“. Organizator je Udruženje građana ”Muzički umjetnici Semberije”. Manifestacija...