,,Mađarska, iako je članica NATO i EU, nema pardona ni prema američkoj dubokoj državi ni prema briselskoj birokratiji kada su u pitanju njeni vitalni državni i nacionalni interesi.

Zato njen ministar spoljnih poslova ima luksuz da provede tri sata u Rusiji u razgovoru sa svojim kolegama, te da poruči svima da će Mađarska nastaviti da kupuje ruski gas i naftu i da neće tolerisati ukrajinsku blokadu tranzita ruske nafte prema njoj i Slovačkoj“ – izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

On smatra da Srbija, koja niti je u NATO niti u EU, ima još veći manevarski prostor od Mađarske da jača i unapređuje saradnju sa bratskom Rusijom. ,,Nama je Rusija u svakom smislu bliža nego što je to Mađarskoj. Mi smo jedini u Evropi koji nisu uveli sankcije Rusiji. Umesto da to koristi, šef srpske diplomatije Marko Đurić se očigledno stidi da pozove svoje ruske kolege na tri minuta, a kamoli da ode u Rusiju i tamo provede tri sata“ – objasnio je Đurđev.

ĐURĐEV: Marku Đuriću nije teško da danima putuje čak po Okeaniji, ali jeste da bar jednom ode u Moskvu!

Predsednik Srpske lige zatražio je javno od srpskog ministra spoljnih poslova da prati smernice saradnje sa Rusijom koje u javnosti jasno i neskriveno iznose predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević. ,,Ako oni mogu da istrpe teret kritika, pretnji i ucena sa Zapada zbog takve politike prema Rusiji, krajnje je vreme da i Marko Đurić preuzme deo tereta na sebe. Ako ne može ili ne zna kako to da uradi, neka se skloni, ima onih koji to hoće i mogu“ – zaključio je Đurđev.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име