ĐURĐEV: Sa ultimatumima se pred Srbiju ne izlazi, pokazali smo 1999. godine na šta smo spremni kada je Kosmet u pitanju!

Datum:

Share post:

,,Velika petorka nije uspela da sprovede svoje zamisli protiv Rusije na ukrajinskom frontu, pa sada njeni predstavnici diktirajući nekakve ultimatume ovde na Balkanu pokušavaju da zamažu oči svojoj javnosti koja grca u poskupljenjima i padu životnog standarda zbog ekonomske krize prouzrokovane uvođenjem sankcija Rusiji“ – izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

On je istakao da Srbija kroz svoju istoriju nije niti će sada prihvatati bilo kakve ultimatume, a posebno ne one koji se tiču naše duhovne kolevke zvane Kosovo i Metohija.

,,Zemljama kolektivnog Zapada predlažem da još jednom razmisle koga je bolje imati za partnera – Srbe koji su tokom istorije uvek bili državotvoran narod i koji su dali doprinos evropskoj i svetskoj nauci, kulturi, umetnosti ili Šiptare sa Kosmeta, koji gde god se pojave donose primitivizam, nekulturu, trgovinu drogom i prostituciju. Mi im nudimo tržište za njihove kompanije koje im može obezbediti sedam puta jeftiniji gas i struju i jeftiniju radnu snagu. Tako bi oni svoje zemlje još više obogatili, a mi očuvali našu i bezbednost celog regiona“ – napomenuo je Đurđev.

Predsednik Srpske lige je dodao da albansku stranu ni mi ni vodeće zemlje Zapada ne treba da uzimamo u obzir kao bilo kakav relevantan faktor, a kamoli kao stranu učesnicu o dijalogu od značaja za Evropu i svet.

TESTNA REKLAMA

,,Šiptari i ovo malo kvazidržave koju navodno imaju dobili su na poklon od velikih sila. Bili su fašisti tokom Drugog svetskog rata, i danas su fašisti koji obnavljaju kuće fašistima, koji pucaju na srpsku decu, koji ruše srpske grobove i manastire. Nisu ni mentalno ni duhovno deo Evrope niti će to ikada biti. Sa teroristima nema pregovora, teroristima je mesto u zatvoru. Vratimo se na vreme kada smo sredinom 1990-ih i mi i Zapad šiptarske paravojne formacije na Kosmetu tretirali tako – kao teroriste“ – zaključio je Đurđev.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

MALO SUTRA: Dodik o zabrani tri prsta – Mogli bi zabraniti i ljubljenje tri puta i da se krstimo

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je besposlen mozak đavolje igralište i da u duhu te...

Usvojena SARAJEVSKA DEKLARACIJA koja osuđuje dizanje tri prsta NENADA NEŠIĆA!?

Skupština Kantona Sarajevo jednoglasno je danas usvojila deklaraciju kojom se najoštrije osuđuje dizanja tri prsta ispred zajedničkih institucija,...

DVOROVI: Učenici generacije kumovali na školskoj slavi! (foto)

JU OŠ "Dvorovi" u Dvorovima proslavila je školsku slavu Svetog Savu. Prigodnom programom prisjetili su se lika i djela...

SVETI SAVA SVEČANO OBILJEŽEN U ŠKOLAMA NA MAJEVICI (foto)

Školska slava Sveti Sava i ove godine tradicionalno je proslavljena u centralnim osnovnim školama i njihovim područnim odjeljenjima...