Đukin: Vakcine očekujemo krajem februara ili početkom marta

Datum:

Share post:

Direktor Doma zdravlja Bijeljina Danijela Đukin rekla je Srni da vakcine protiv virusa korona ova zdravstvena ustanova očekuje krajem februara ili početkom marta.

"Već krajem decembra počeli smo da se pripremamo za dolazak vakcina protiv virusa korona. Vakcine očekujemo krajem februara, početkom marta, ali detaljne informacije saopštiće Institut za javno zdravstvo Republike Srpske. Sve vakcine koje očekujemo doći će na nivou BiH, a potom će se vršiti raspored po domovima zdravlja", objasnila je Đukinova.

Ona je navela da je već počela nabavka rashladnih vitrina, kao i da su timovi koji su planirani da vrše vakcinaciju prošli edukaciju.

"Odredili smo i prostor za vakcinisanje, a javnost ćemo blagovremeno obavijestiti o detaljima", rekla je Đukinova, te dodala da će se postupati u skladu sa Pravilnikom o vakcinisanju koji će odrediti Institut za javno zdravstvo.

TESTNA REKLAMA

Vakcinacijom će, napomenula je Đukinova, biti obuhvaćene sve kategorije stanovništva, među kojima su i osobe u domovima za stara lica, kao i osobe koje zbog invaliditeta nisu u stanju doći u prostor planiran za vakcisinisanje, ali će o svim tim detaljima javnost na vrijeme biti upoznata.

Đukinova je napomenula da je Dom zdravlja Bijeljina druga po veličini zdravstvena ustanova primarnog nivoa i uvijek ide korak naprijed.

Ona je podsjetila da je broj osiguranih lica u Domu zdravlja oko 80.000.

Bijeljinski Dom zdravlja je povodom 9. januara, Dana Republike Srpske, Medaljom zasluga za narod, odlikovala predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

Na prijedlog Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, odlikovani su svi zdravstveni radnici i nemedicinski sektor za izuzetne zasluge i doprinos u organizovanju, sprovođenju i pružanju medicinske pomoći, spašavanju ljudskih života, kao i svaki drugi vid podrške i ulaganja u borbi protiv pandemije kovida 19.

"S ponosom sam primila odlikovanje koje je dobila zdravstvena ustanova na čijem sam čelu. Zdravstveni radnici u borbi protiv virusa korona žrtvuju svoje i zdravlje svojih porodica, tako da smatram da je priznanje istinski zasluženo", rekla je Đukinova.

Prema njenim riječima, zaposleni u Domu zdravlja Bijeljina, koji postoji i radi već 101 godinu, su iskreno i maksimalno posvećeni svom pozivu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LOPARE: KOLO SRPSKIH SESTARA “MATI ANGELINA SRPSKA“ PROSLAVILO KRSNU SLAVU (foto)

Kolo srpskih sestara iz Lopara je obilježilo svoju krsnu slavu - Prepodobna mati Angelina Srpska. Tim povodom u hramu...

Kombajn oborio Ginisov rekord u žetvi pšenice

Poboljšane performanse New Holland kombajn CR8.90 Revelation su doprinijele ovom rekordu. Kompanija New Holland još jednom se upisala na...

Prva Liga Srpske: Glišić šokirao Zvijezdu 09, Rudar Prijedor okrenuo u nastavku

Kozara je šokirala Zvijezdu 09 i odnijela bod sa gostovanja. Ekipa iz Etno sela Stanišić je vodila 1:O sve...

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz Glasoviti film Australija reditelja Baza Lurmana, romantična epska...