“Kroz svoju profesionalnu karijeru susreo sam se sa velikim brojem boraca Republike Srpske. Uz to, poznajem mnogo porodica poginulih boraca u Bijeljini i moja želja i cilj je da ovim ljudima vratimo dostojanstvo koje zaslužuju. Oni su stvarali našu Republiku Srpsku, za nju dali ono najvrednije i vrijeme je da se konačno riješi njihov status, a ne da žive na marginama društva”. Poručio je ovo Đorđe Bogdanović, kandidat SNSD-a za odbornika u Skupštini grada Bijeljina pod rednim brojem 32.
Bogdanović, po zanimanju fizioterapeut, nakon dolaska u Bijeljinu 1992. godine u vihoru rata, počeo je da radi u Banji Dvorovi gdje je pomagao u rehabilitaciji  ranjenih pripadnika Vojske Republike Srpske koji su tada pristizali sa ratišta.
“Ljude koje sam tada upoznao, nikada neću zaboraviti. Zbog njih sam sebi još tada zacrtao da moja misija bude pomoć i podrška borcima koji su stvarali Srpsku, ali i porodicama onih koji su za stvaranje Srpske dali svoj život. Sudbina je htjela da moj novi dom, po dolasku u Bijeljinu, bude u Koviljušama, naselju sa najviše porodica poginulih boraca. Krajnje je vrijeme da Gradska uprava poboljša odnos prema njima i njihovoj djeci”, rekao je Bogdanović.
Govoreći o situaciji u svojoj mjesnoj zajednici, Bogdanović je istakao da su Koviljuše ljiepo naselje, ali da im nedostaje mnogo toga.
“Kao odbornik u Skupštini grada Bijeljina zalagaću se da naše naselje ima veću podršku lokalne zajednice. Neophodna nam je bolja putna komunikacija, ali i linije gradskog prevoza kako ne bismo bili odsječeni od grada kao do sada. Pored toga, naše naselje ima idealne uslove za izgradnju trotoara, pješačkih staza, sadnju novih drvoreda, kako bi bilo ljepše mjesto za život velikog broja ljudi koji ovdje žive”, rekao je Bogdanović.
Ko je Đorđe Bogdanović?

Rođen je 3. septembra 1960. godine u Špionici, opština Srebrenik. Osnovnu školu završio je u rodnom mjestu, a srednju medicinsku školu u Tuzli. Zvanje višeg fizioterapeuta je stekao u Zagrebu 1986. godine, a diplomirao je na Univerzitetu u Banja Luci. Diplomirani je fizioterapeut, sa značajnim iskustvom u oblasti rehabilitacije i fizikalne medicine. Do 1992. godine radio je na Klinici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Tuzli, gdje je stekao iskustvo u tretmanu pacijenata sa različitim vrstama povreda i zdravstvenih problema. Takođe je radio kao spoljni saradnik u Medicinskoj školi u Tuzli, doprinoseći obrazovanju budućih stručnjaka u oblasti medicinske rehabilitacije. Sa početkom ratnih dejstava raspoređen je na radnu obavezu u JU Banja Dvorovi, gdje je i danas zaposlen. Na ovoj poziciji nastavlja da primjenjuje svoje stručne vještine i znanja, doprinoseći poboljšanju kvaliteta života pacijenata koji se nalaze u rehabilitaciji.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име