epa10808616 Novak Djokovic of Serbia returns a volley to Alexander Zverev of Germany during the semi-final round of the Western and Southern Open at the Lindner Family Tennis Center in Mason, Ohio, USA, 19 August 2023. EPA-EFE/MARK LYONS

Nikada ne otpisujte srce šampiona: Đoković se digao iz mrtvih, savladao Alkarasa i podigao pehar u Sinsinatiju u najboljem meču sezone 

Srpski teniser Novak Đoković na nevjerovatan način podigao je pehar u Sinsinatiju savladavši Španca Karlosa Alkarasa sa 2:1 u setovima.

Novak Đoković
FOTO: MARK LYONS/EPA

Nakon 3 sata i 53 minuta igre po setovima je bilo 5:7, 7:6: 7:6

Ovo nije bio uobičajen meč, Novak je bio nadomak predaje meča zbog izuzetno teških vremenskih uslova, ali zato i jeste najbolji svih vremena, zato što nikada ne odustaje.

Sjajno je počeo Srbin poveo sa 4:2 u prvom setu, a onda je ostao bez snage. Osjećao je malaksalost, mučninu i glavobolju. To je bilo dovoljno da Alkaras preokrene situaciju i osvoji prvi set sa 7:5.

Sve je bilo u znaku Španca. Novaku hladne obloge nisu pomagale, pa je morao da potraži ljekarsku pomoć. I kada se sve činilo da će Alkaras osvojiti ovaj meč i vođstva od 4:2, Đoković je jednostavno dokazao da nije sa ove planete. Pravi brejk za izjednačenje u 8. gemu 2. seta, a zatim meč odlazi u taj-brejk.

Karlos Alkaras
FOTO: MARK LYONS/EPA

Potpuno je živnuo Đoković pokazao nevjerovatan nivo tenisa. Imao je meč loptu Alkaras u taj-brejku kada je bilo 6:5, ali je Novak sjajno odservirao i spasao lopticu za titulu. Odmah zatim pravi mini-brejk i dolazi do izjednačenja u setovima.

I nastavio je novak u svom stilu ređale su se brejk šanse, a 7. gem odlučujućeg seta svi će dugo pamtiti. Astronomski tenis odigrali svu ova 2 tenisera, a Đoković je iskoristio 6. brejk loptu i došao do brejka.

FOTO: MARK LYONS/EPA
FOTO: MARK LYONS/EPA

Alkaras je bio u nevjerici, jer se nije mogao pomiriti sa situacijom iz drugog seta. Na 5:3 Španac spašava 2 meč lopte. A ono što se poslije toga desilo teško je opisati riječima.

Ova 2 istinska šampiona priredili su nam meč koi nikada nećemo zaboraviti.

Novak je na 5:4 servirao za pobjedu, imao 2 meč lopte, ali mladi Španac nije dozvoilio da se meč završi.

Nakon toga i jedan i drugi imali su brejk šanse, sve dok se nije otišlo u taj-brejk.

Đoković je poveo sa 3:0, Alkaras okreće na 3:4, a Novak onda dolazi do mini-brejka iiskorištava prvu meč loptu u taj brejku.

Ovakav tenis do sada nije viđen i možemo sa sigurnošću reći da je najbolje ikada kada su u pitanju masters finala.

16 godina je mlađi Alkaras od Novaka, ali Srbin mu je pokazao da će morati još da sačeka kako bi postao apsolutni vladar. Bilo je uživanje gledati ovu epsku borbu dvojice giganata.

Sigruno će ljubitelji tenisa jedva čekati US open, kako bi ponovo gledali ovaj duel, a do tada uživaćemo u reprizama i video-isječcima brutalnih poena finala u Ohaju.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име