Đoković rutinski dobio Gakova u Monte Karlu

Datum:

Share post:

Srpski teniser, ​Novak Đoković natjeran je na posao u svom prvom meču od februara. Prvi nosilac borio se protiv iznenađujućeg kvalifikanta Ivana Gakova i rutinski ga dobio sa 7-6(5) i 6-2 za sat i 47 minuta. Srbin je ostvario svoju prvu pobjedu rezultatom 2:0 u Monte Karlu još od 2021. godine.

Đoković je igrao svoj prvi meč nakon više od mjesec dana nakon što nije mogao igrati u Indijan Velsu i Majami Openu zbog statusa nevakcinisanog. Prvi nosilac suočio se s nepoznatim protivnikom 198. tenisera svijeta Ivanom Gakovim, koji je uspio samo ući u kvalifikacije u Monte karlu nakon četiri povlačenja u petak.

26-godišnjak je već izrazio svoje uzbuđenje što će se suočiti s čovjekom kojeg je nazvao “GOAT” (najbolji svih vremena), rekavši za ATP: “Bez obzira na bodove, novac, najbolja nagrada je igrati sutra protiv najboljeg svih vremena. To je najbolje što sam mogao poželjeti”, objasnio je Gakov.

Gakov je takođe obećao da će se suočiti s Đokovićem “kao da je to samo još jedan meč” i ostao je pri svojoj riječi jer je zaprijetio Srbinu na početku, a 35-godišnjak je bio prisiljen spasiti dvije brejk lopte pri rezultatu 2-2. Nakon što je iskoristio dvije vlastite brejk lopte, Đokovića je zatim na kratko slomio 198. teniser svijeta u zaostatku 3-4.

Dvostruki bivši prvak u Monte Karlu napravio je prekid i prvi set je otišao u tajbrejk, a malo je dijelilo prvog nosioca od kvalifikanta. Par je razmijenio mini-brejkove prije nego što je Đoković ponovno poveo i uspio zaključiti tijesnu partiju 7-6(5) za sat i devet minuta.

Obojica su takođe krenula snažno u setu broj dva, držeći se s relativnom lakoćom u prva četiri gema. Ali, dvostruke greške počele su se uvlačiti u Gakovu igru i on je po drugi put slomljen jer je prvi nosilac poveo 3-2.

22-struki Grend slem prvak počeo je bježati s mečom, slomivši Gakova po drugi put i servirajući za meč pri rezultatu 5-2. Đoković je bio prisiljen spasiti brejk loptu, ali je uspio zatvoriti pobjedu u dva seta nakon izazova u prvom setu, uskrativši 26-godišnjaku njegovu drugu pobjedu na turniru.

To je Đokovićeva prva pobjeda u Monte Karlu od 2021., nakon što je izgubio svoj prvi meč od Alehandra Davidoviča Fokine prije 12 mjeseci. Svjetski broj 1 pobijedio je Janika Sinera prije dvije godine, ali ga je u trećem kolu poremetio britanski broj 2 tada, Dan Evans.

Sada će se suočiti ili sa 16. nosiocem Lorencom Musetijem ili s drugim kvalifikantom Lukom Nardijem, s tim da će se par boriti u srijedu. Đoković se ove godine takmiči za uspjeh u Monte Karlu, posljednji je naslov podigao 2015. i pobijedio tek u svom drugom meču na turniru od 2019. godine.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Aleksandra Rikanović, Mihailo Vlačić i Đorđe Babić – Ljubav prema muzici koja se rodila u djetinjstvu, traje i dan danas

Aleksandra Rikanović, Mihailo Vlačić i Đorđe Babić bili su gosti emisije „Pjesma za tebe“ i uljepšali veče pratiocima...

AMERIČKE SANKCIJE GASE RAČUNE U BANKAMA: Pod udarom brojne firme i pojedinci u Srpskoj (foto)

Banke u Republici Srpskoj ovih dana gase račune svim fizičkim i pravnim licima  koja su se našla pod...

BIJELJINA: Vaskršnji turnir u gađanju letećih meta u Donjem Crnjelovu

U organizaciji Lovačkog udruženja „Crnjelovo“, 4. maja 2024. godine održaće se turnir u gađanju letećih meta, u ekipnoj...

Bijeljinskom Radniku bod u Zvorniku

Lider fudbalskog šampionata Republike Srpske, bijeljinski Radnik nije uspeo ni u drugom meču sa Drinom iz Zvornika da...