Đoković prestigao Nadala i ispisao istoriju

Datum:

Share post:

Novak Đoković ispisao je istoriju na mastersu u Rimu! Srbin je postao prvi igrač sa 17 četvrtfinala na jednom turniru Masters 1000, postigavši to u 17 dolazaka na „Foro Italiko“ od 2007. godine. Đoković još nije izgubio meč u ranim rundama u Rimu, konstantno igra dobro na jednom od svojih omiljenih turnira i zaradio je još jedan rekord.

Novak je dijelio rekord s Rafaelom Nadalom, koji je u Monte Karlu, Madridu i Rimu stigao do 16 četvrtfinala. Rafa je ove godine preskočio sva tri turnira, a Novak je iskoristio priliku da preskoči Španca i ostvari zapažen uspjeh.

Srpski teniser ima rekord 67-10 u Rimu, debitovao je 2007. i nikad nije izgubio prije četvrtfinala! Nadal ga je zaustavio u posljednjih osam na njegovom debiju, a Đoković je to popravio godinu dana kasnije, osvojivši svoj prvi Masters 1000 naslov na zemljanoj podlozi.

Srbin je pobijedio Nadala u finalima Rima 2011. i 2014. prije nego što je 2015. savladao Rožera Federera kako bi produžio svoju vladavinu. Đoković je izgubio mečeve za naslov od Endija Mareja i Aleksandera Zvereva 2016. i 2017. prije nego što ga je Nadal pobijedio u sljedeće dvije sezone.

Novak je osvojio još dva naslova 2020. i 2022., a izgubio je finale od Nadala 2021. godine, koji je uvijek među favoritima na „Foro Italiko“. Đoković je započeo svoj prošlogodišnji masters u Rimu pobjedom nad Aslanom Karatsevom u drugom kolu.

Đoković je jednom izgubio servis i uzeo četiri uzvratna gema kako bi kontrolisao tempo i ušao u šesnaestinu finala. U reprizi finala iz 2008. Đoković je svladao Stana Vavrinku sa 6-2, 6-2 za sat i 15 minuta i tako postao drugi igrač sa 16 četvrtfinala na jednom turniru Masters 1000 serije.

Teniser pod zastavom Srbije je pobijedio Feliksa Ože-Alijasimea u četvrtfinalu i izbacio Kaspera Ruda i Stefanosa Cicipasa i podigao svoj šesti trofej na mastersu u Rimu. Đoković je pobjednički startao u Rimu ove godine nakon što je savladao Tomasa Martina Ečeverija.

Srbin je u trećem kolu srušio Grigora Dimitrova u tri seta, izgubio četiri uzastopna gema u drugom setu i vratio gem u odlučujući set da bi izbio na vrh i ušao u šesnaest posljednjih. Novak se suočio s Kameronom Norijem u borbi za četvrtfinale i pobijedio Britanca 6-3, 6-4 za ulazak među posljednjih osam i ispisivanju istorijskih knjiga.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PET MAGAZIN: Mačke su čudo evolucije – imaju super čula

Možemo čak bez bojazni reći da su mace čudo evolucije s obzirom na to da uprkos pripitomljavanju njihova...

Višestruko grananje u Excel izvještajima

Postoje situacije, prilikom kreiranja izvještaja, kada se izbori ne svode samo na "DA" ili "NE" već od jednog...

AGRO SAVJET: Zašto je bitno ogrtanje krompira i kada nije preporučljivo

Ogrtanje ili zagrtanje krompira je ključna agrotehnička mjera koja ima značajan uticaj na uspijeh i kavalitet uzgoja ovog...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 2,50 KM CRNI LUK kg 2,50 KM BIJELI LUK kg 8,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 5,00 KM PAPRIKA...