ĐOKIĆ (SP) VIDI JEDINSTVO SRPSKE OKO PITANJA IMOVINE, BEZ BORENOVIĆA I VUKANOVIĆA

Datum:

Share post:

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić rekao je da je jedinstvo Srpske po pitanju imovine od izuzetne važnosti, te da mora da uslijedi odlučan i jedinstven odgovor iz Srpske o tome.

Đokić je, nakon nakon sastanka lidera političkih stranaka iz Republike Srpske sa predsjednikom Republike Miloradom Dodikom u Banjaluci, istakao da postoje bazna pitanja na kojima ne može biti podjela nego mora biti maksimalno jedinstvo.

„Mora da uslijedi odlučan odgovor, jedinstven i usaglašen iz Republike Srpske po tom pitanju, kako bi se taj nepravedan tok koji je neko nametnuo i proces koji su započeli boreći se protiv Srpske, definitivno ili zaustavio ili odbacio i preusmjerio u neki drugi pravac. Ako se to ne desi onda je Republika Srpska primorana, a to ova izjava i govori, da usmjeri svoje aktivnosti na drugačiji politički način“, rekao je Đokić novinarima.

On je dodao da politički lideri prisutni na danas održanom sastanku odbacuju izjavu bošnjačkih političkih predstavnika iz FBiH o pitanju imovine.

„Jer ona je ultimatum koji je dat Republici Srpskoj i nekim drugim institucijama i u BiH i smatramo da jedan takav odnos apsolutno je neprimjeren i zato ne samo da ga ne podržavamo, nego naprotiv ne želimo u njemu na bilo kakav način da učestvujemo“, dodao je Đokić.

On je naveo da je značajno da će organi političkih stranaka navedeno pitanje razmotriti, čime mu se daje dodatna dimenzija važnosti.

„Ukoliko poslije ovog ne bi bili spremni da razumiju stavove Republike Srpske mi moramo preduzimati druge korake koji će dalje usmjeravati politiku i budućnost Republike“, rekao je Đokić.

Dodik je danas sazvao konsultativni sastanak povodom zauzimanja stava o imovini Srpske sa osvrtom na izjavu o imovini koju su potpisali bošnjački politički predstavnici iz Sarajeva.

Sastanku su prisustvovali i srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, premijer Radovan Višković, ministri u Vladi Srpske, predsjednici DEMOS-a Nedeljko Čubrilović, NPS-a Darko Banjac, DNS-a Nenad Nešić, SPS-a Goran Selak, NDP-a Bojan Šapurić.

Na sastanak je došao i vršilac dužnosti predsjednika SDS-a Milan Miličević, dok se nisu odazvali predstavnici PDP-a i Liste za pravdu za red.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PODRUČNA PRIVREDNA KOMORA BIJELJINA: Održana stručna radionica iz oblasti sajber bezbjednosti (video)

U Bijeljini je održana stručnu radionica pod nazivom ”Sajber bezbjednost i inovativne mrežne tehnologije u industriji – Izazovi...

Šta slijedi nakon što je NS RS donijela Izborni zakon Srpske?

Poslanici većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojili su u noći sa četvrtka na petak novi Izborni zakon...

VUKANOVIĆ: Ljudi iz Srbije da se ne miješaju u političke prilike u Srpskoj (video)

Nebojša Vukanović, ispred Liste za pravdu i red na NSRS obratio se predsjedniku NSRS, Nenadu Stevandiću, kritikujući činjenicu...

Sergej Barbarez novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Barbarez je naslijedio Savu Miloševića koji nije produžio ugovor nakon što selekcija BiH nije uspjela izboriti plasman na...