Đokić na sastanku sa rukovodstvom RiTE Ugljevik

Datum:

Share post:

U elektroprivredi Srpske, svim zavisnim preduzećima te matičnom preduzeću u Trebinju, slijede ozbiljne strukturalne reforme. Cilj je da se smanje troškovi elektroprivrede koji utiču na finansijski rezultat, a da pri tom proizvodnja ne bude ugrožena, poručio je nakon radnog sastanka sa rukovodstvom RiTE Ugljevik, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, koji je prisustvovao i sjednici Skupštine akcionara ovog privrednog društva.

Godina pandemije virusa korona bila je teška za RiTE Ugljevik, kao i za kompletan elektro-energetski sektor Srpske, ipak uprkos poteškoćama, u preduzeću RiTE Ugljevik ostvarena je proizvodnja električne energije i uglja iznad očekivanja predviđenih godišnjim planom poslovanja, rečeno je nakon radnog sastanka resornog ministra Petra Đokića sa rukovodstvom ovog preduzeća u Ugljeviku.

S druge strane i ovaj elektro – energetski gigant opterećen je obavezama iz ranijeg perioda, podsjećaju u rukovodstvu RiTE Ugljevik.

Očekuju stabilnost u finansijskom smislu već od aprila iduće godine kada će sistem za odsumporavanje uz sve potrebne dozvole biti potpuno u funkciji.

TESTNA REKLAMA

Petar Đokić je nakon radnog sastanka u upravnoj zgradi ovog preduzeća, podsjetio da je ranije donijet novi Zakon o električnoj energiji koji u svim svojim segmentima na snagu stupa već od 1. januara 2021. godine, te da primjena tog zakona podrazumijeva ozbiljnu reformu u energetskom sektoru Republike Srpske i ta reforma se kako je poručio Đokić, više ne može odlagati.

To elektropirivreda do sada nije mogla ostvariti, zato što je imala izuzetno visok rast brojnih troškova koji su opterećivali finansijski rezultat, precizirao je Đokić.

Termoelektrana Ugljevik je važan sistem energetske stabilnosti Srpske, a uprava preduzeća je učinila ogroman napor da elektrana danas dobro radi i proizvodi električnu energiju, rekoa je Đokić.

Prvi korak je plan restrukturisanja, odnosno plan finansijske konsolidacije koji je u RiTE Ugljevik već donijet.

Elektroprivredi Srpske, slijede ozbiljne strukturalne reforme, poručeno je danas iz Ugljevika.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

ANALIZA: Kome ide u prilog više kandidata za predsjednika Republike Srpske

Za fotelju u Palati Republike na oktobarskim izborima boriće se 31 kandidat. Ali, sve procjene, očekivano, govore da...

BIJELJINA: NIKOLA VLAČIĆ NOVO LICE U KMF “RADNIK“

KMF Radnik iz Bijeljine angažovao je još jedno novo ime pred početak Premijer lige BiH u futsalu. Novo lice...

PIKSEL održao predavanje u prostorijama GO Ujedinjene Srpske u Bijeljini (foto)

Večeras je u prostorijama Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Bijeljina održan sastanak na kome je prisustvovao šef Centra za...

BIJELJINA: Sastanak Gradonačelnika sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika i Agrarnog fonda

Gradonačelnik Ljubiša Petrović održao je danas u Gradskoj upravi sastanak sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika sa područja Semberije i...