Dječijom trkom s preprekama počela Evropska sedmica mobilnosti u Bijeljini (foto)

Datum:

Share post:

Dječijom trkom na stazi sa preprekama u Gradskom parku, počelo je šesto izdanje Evropske sedmice mobilnosti u Bijeljini, tokom koje će, kao i ranijih godina, na nekoliko lokacija biti održane brojne aktivnosti na promociji alternativnih načina saobraćaja i zdravog života.

U Bijeljini počela Evropska sedmica mobilnosti (foto)

Time se Bijeljina ponovo pridružuje porodici evropskih gradova koji sredinom septembra poručuju da je moguće i potrebno graditi svijet u kojem će manje biti korištena vozila na fosilna goriva, kako bi vazduh i klima, pogotovo u urbanim sredinama, bili povoljniji za život.

– Ovom akcijom obraćamo se građanima da bar u ovih sedam dana razmisle o navikama kretanja, ali i da ih upoznamo sa koracima koje preduzimamo ili su u planu za naredni period, kako bismo očuvali sredinu u kojoj živimo. Pozivamo sugrađane da se pridruže i učestvuju u aktivnostima koje su odlično osmislili službenici gradskog Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije – poručio je na otvaranju Evropske sedmice mobilnosti šef Kabineta Gradonačelnika Milan Lazarević.

Drugog dana Evropske sedmice mobilnosti biće održana biciklistička vožnja od Trga kralja Petra I Karađorđevića do Eko-vizitor centra „Jezera“, koja iz godine u godinu okuplja stotine ljubitelja dvotočkaša i sve je masovnija, a u narednim danima uslijediće simulacija učešća u saobraćaju za djecu, inkluzivne igre bez granica za djecu sa i bez teškoća u razvoju, fitnes na otvorenom za odrasle, radionice za učenike osnovnih škola i dan za ljubitelje rolera, skejtborda i trotineta namijenjen djeci uzrasta od četiri do 12 godina.

– Kao i ranijih godina, imamo brojne partnere i sponzore Evropske sedmice mobilnosti i ta saradnja je pokazatelj da različiti dijelovi društva mogu i treba da sarađuju u opštem interesu. Gradska uprava u kontinuitetu radi na unapređenju uslova za korištenje alternativnih načina saobraćaja. Svake godine anketiramo građane na tu temu, pa se u skladu s odgovorima koje dobijamo, trudimo da realizujemo određene aktivnosti koje će doprinijeti unapređenju kvaliteta života u Semberiji – istakla je šef Odsjeka za LERiEI Ankica Todorović.

I ove godine, tokom Evropske sedmice mobilnosti za pješake će u večernjim časovima biti otvorena Ulica Vuka Karadžića, a 22. septembra cijelog dana ova ulica će biti rezervisana za pješake.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Zvijezda 09 pobjednik u Laktašima

Gosti iz Semberije su konačno prekinuli niz poraza. U Premijer ligi im ne cvjetaju ruže, ali su u...

BIJELJINA: Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske

Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske Fudbaleri Borca neće imati priliku da odbrane trofej Kupa "Dr Milan Jelić"...

Korisnici Dnevnog centra za djecu u riziku u Bijeljini organizovali priredbu povodom Dječije nedjelje (foto)

Tradicionalno, prve sedmice oktobra, djeca iz Dnevnog centra za djecu u riziku Centra za socijalni rad Bijeljina, obilježavaju...

BOSIĆ, SDS: Odbijanje Zakona o PDV je neviđen izraz bahatosti

Mladen Bosić, delegat u Domu naroda, govoreći o stavu SNSD-a i neusvajanju Zakona o podizanju limita za ulazak...